Ανώγεια: Πρώτα η βάπτιση, μετά η κηδεία - Δρακόντεια μέτρα για τον φόβο βεντέτας μετά το διπλό φονικό

Ο 4χρονος γιος του, βαπτίστηκε χθες το μεσημέρι, όπως θέλει η τοπική παράδοση.Tο παιδί του αδικοχαμένου Ξυλούρη πήρε το όνομα του παππού αλλά και του πατέρα του. Η βάπτιση έγινε λίγες ώρες πριν την κηδεία του 30χρονου. Σύμφωνα με το σχετικό έθιμο, σε περίπτωση που πεθάνει ο πατέρας ενός αβάπτιστου παιδιού, το μυστήριο γίνεται εσπευσμένα πριν την κηδεία.

Κατόπιν η οικογένειά του, είπε το τελευταίο αντίο στον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του 29χρονου Μανώλη Καλομοίρη, λίγο μετά αφού ο πρώτος είχε δολοφονήσει τον 63χρονο πατέρα του δεύτερου, Λευτέρη Καλομοίρη, στα Ανώγεια.

Στην κηδεία πήγαν μάλιστα και συγγενείς του 63χρονου, ενώ διακριτική ήταν  η παρουσία της αστυνομίας, καθώς υπάρχουν οι φόβοι για βεντέτα.

Η παρουσία συγγενών του Καλομοίρη ωστόσο και οι δηλώσεις της κόρης του σε τηλεοπτικό κανάλι, δείχνει πως υπάρχει μία προσπάθεια να ηρεμήσουν οι τόνοι. Η κόρη του 63χρονου θύματος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, είπε πως «έφυγαν άδικα δύο ζωές».

Το φονικό έγινε μετά από λογομαχία που είχαν οι δύο νεαροί άνδρες στο καφενείο, για ασήμαντη αφορμή όπως λέγεται.

Τον γρονθοκόπησε

Σήμερα, λίγα μέτρα από το σπίτι το Γιώργου Ξυλούρη, οι συγγενείς του Λευτέρη Καλομοίρη θα συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία τον γνωστό μαντιναδολόγο, τον πατέρα πέντε παιδιών, τον Λευτέρη Καλομοίρη, τον «Ντεμέλο».

Σύμφωνα με το protothema.gr. από την έκθεση του ιατροδικαστή, προκύπτει ότι ο 30χρονος κτηνοτρόφος Ξυλούρης είχε πρώτα γρονθοκοπήσει άγρια τον 63χρονο λυράρη, Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος προσπάθησε να τον εμποδίσει από το να μπει στο σπίτι για να βρει τον γιο του, Μανώλη.

Ο 63χρονος του ζήτησε να δώσει τόπο στην οργή και να φύγει. Όμως εκείνος ήταν ανένδοτος

«Τι θες εδώ, πάλι εδώ είσαι;» ήταν οι πρώτες κουβέντες του 63χρονου προς τον 30χρονο. Εκείνη τη στιγμή, ο Μανώλης Καλομοίρης ήταν μέσα στο σπίτι και έκανε μπάνιο. Ο Γιώργος Ξυλούρης ζήτησε από τον λυράρη να κάνει στην άκρη, όμως ο τελευταίος προκειμένου να αποτρέψει το φονικό, αντιστάθηκε. Τότε άρχισε να δέχεται απανωτά χτυπήματα στο πρόσωπο. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση «φέρει πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο και στα δόντια του».

Στη συνέχεια, βλέποντας ότι ο 63χρονος είχε πέσει στα πόδια του, συγκρατώντας τον με όλη τη δύναμη του για να μην μπει μέσα στο σπίτι, έβγαλε το όπλο και τον σκότωσε εν ψυχρώ.

Τότε βγήκε έξω ο Μανώλης Καλομοίρης και βλέποντας τον πατέρα του να κείται νεκρός, άδειασε τις σφαίρες από το πιστόλι των 9mm στο σώμα του 30χρονου κτηνοτρόφου.

Φόβοι για αντίποινα

Εν τω μεταξύ, οι φόβοι για αντίποινα και για συνέχιση της βεντέτας είναι μεγάλοι, με την αστυνομία να λαμβάνει κάθε μέτρο που είναι δυνατό, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν άλλα φονικά.

Η αστυνομία έχει καταρτίσει ολόκληρο σχέδιο προκειμένου σήμερα στις 11 το πρωί, να μεταφερθεί στην εισαγγελία ο 30χρονος  γιος του Καλομοίρη.

Το μέτωπο, ωστόσο, δεν είναι ένα, καθώς την ίδια ώρα, στις 11 το πρωί, είναι προγραμματισμένη η κηδεία του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη, στην ίδια εκκλησία που χθες την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη.