Νέα στοιχεία για την τραγωδία στ' Ανώγεια: Η διένεξη μεταξύ των νεαρών, η παρέμβαση & τα τελευταία λόγια του 63χρονου

Νέα στοιχεία και λεπτομέρειες, που συγκλονίζουν, για το διπλό φονικό στα Ανώγεια στο οποίο έπεσαν νεκροί ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του cretapost, φαίνεται πως η διένεξη ήταν μεταξύ των δύο νεαρών και πως ο 63 χρονος μαντιναδολόγος, μπήκε στη μέση, ενώ  ο λόγος του καυγά ανάμεσα στον γιο του 63χρονου και του Γιώργου Ξυλούρη δεν ήταν οι κτηματικές διαφορές – που είχαν λυθεί προ πολλού – αλλά ένα… παρκάρισμα.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, μαρτυρίες αναφέρουν πως ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης, φαίνεται ότι πάρκαρε το αυτοκίνητό του, μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη.

Ο γιος του 63χρονου, ο οποίος είναι πρωταθλητής του Kick boxing, μόλις συνάντησε τον 30χρονο του επιτέθηκε αρχικά φραστικά, ενώ στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε προκαλώντας παράλληλα φθορές σε ένα παράθυρο.

Κατά μία άλλη εκδοχή, η διένεξη συνέβη στο καφενείο, όπου και έληξε με την παρέμβαση ψυχραιμότερων θαμώνων, αλλά συνεχίστηκε όταν ο 30χρονος πήρε το όπλο του και μετέβη στο σπίτι του 63χρονου.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως ο Γιώργος Ξυλούρης μετέβη σπίτι του για λίγο, απ’ όπου φέρεται, ότι πήρε το όπλο του και πήγε ξανά να βρει τον γιο του 63χρονου με αποτέλεσμα ο καυγάς να φουντώσει ξανά και να πάρει ακόμη πιο άγριες διαστάσεις.

Οι δύο άνδρες ξεκίνησαν πάλι μία έντονη λογομαχία, ενώ πιο ψύχραιμος ο Λευτέρης Καλομοίρης, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων, αλλά και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων, μπήκε ανάμεσά τους προσπαθώντας να τους χωρίσει, φωνάζοντας: «Σταματήστε! Μη σκοτωθείτε μπρε». Αυτά ήταν και τα τελευταία του λόγια προτού πέσει νεκρός, χτυπημένος από μία σφαίρα στον θώρακα.

Βλέποντας τον πατέρα του να κείτεται αιμόφυρτος ο Μανώλης Καλομοίρης, γιος του 63χρονου που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του όπλου του 30χρονου συγχωριανού και γείτονά του στο Περαχώρι Ανωγείων, προχώρησε σε αυτοδικία, πυροβολώντας κατ’ επανάληψη και σκοτώνοντας τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη, ο οποίος δέχτηκε 6, (κατ’ άλλες πληροφορίες 8) σφαίρες, σε θώρακα και πλαγίως κάτω από την μασχάλη.

Νέα στοιχεία για το διπλό φονικό στα Ανώγεια - Η αστυνομία αναζητά ...

Ο Γιώργος Ξυλούρης ήταν πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών. Βάσει εθίμου το δεύτερο τέκνο του, βαπτίστηκε εσπευσμένα  σήμερα Κυριακή, προτού τελεστεί δηλαδή η κηδεία του μπαμπά του, του οποίου πήρε μάλιστα το όνομα.

Συγκλονιστικές οι σκηνές θρήνου και σπαραγμού στα δύο γειτονικά μάλιστα σπίτια των θυμάτων και μακάβρια η σιωπή που επικρατεί στα Ανώγεια, όπου αστυνομικές δυνάμεις από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, για να τηρηθούν οι ισορροπίες και η εύθραυστη τάξη στον τόπο αυτής της διπλής τραγωδίας.

Η απολογία του Μανώλη Καλομοίρη: «Θόλωσα και τον πυροβόλησα»

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ο γιος τού 63χρονου, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ήταν πράγματι αυτός που  πυροβόλησε θανάσιμα τον 30χρονο, ο οποίος πριν είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον 63χρονο πατέρα του.

Ο Μανώλης Καλομοίρης παραδόθηκε, όπως είχε αμέσως ενημερώσει, ότι προτίθεται να κάνει, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, το μεσημέρι της Κυριακής. «Είδα τον πατέρα μου νεκρό στον δρόμο, θόλωσα και τον πυροβόλησα», φέρεται να είπε.

Ο 29χρονος εμφανίζεται σοκαρισμένος από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου και κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας επαναλάμβανε συχνά τη φράση, «γιατί αυτό το κακό να τύχει σε εμένα και το σπίτι μου».

Ο Μανώλης Καλομοίρης αναμένεται να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής, ενώ το πρωί της Δευτέρας, ημέρα της κηδείας του πατέρα του Λευτέρη, θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Οι σοροί των θυμάτων αρχικά μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων και κατόπιν σε νοσοκομεία διαφορετικών νομών, ώστε, να γίνουν οι νεκροψίες-νεκροτομές, χωρίς οι δύο οικογένειες, να συναντηθούν. Ο 63χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και ο 30χρονος σε μεγάλο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ο σπαραγμός στη κηδεία του 30χρονου, τα τελευταία λόγια του Λευτέρη Καλομοίρη και η απολογία του Μανώλη

 

Όπως αναφέρει το cretalive μέσα σε κλίμα σπαραγμού και οδύνης και υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, η οικογένεια του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη, τον οδήγησε στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο Ανωγείων.

Η κηδεία του 30χρονου, έγινε το απόγευμα της Κυριακής, ενώ στο ίδιο κοιμητήριο, θα τελεστεί αύριο Δευτέρα και η κηδεία του 63χρονου.

Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο χωριό, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση της τάξης, τις δύσκολες αυτές ώρες, τόσο για τις οικογένειες, όσο και συνολικά για την κοινωνία των Ανωγείων.