Προστασία πρώτης κατοικίας: «Προσπερνάει» τους θεσμούς και δίνει πολιτική λύση ο Μητσοτάκης

Η πρώτη εφ όλης της ύλης αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης αναμένεται σήμερα στη βουλή κατά τη  συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών που θα διεξαχθεί ύστερα από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ενημέρωση της πορείας της πανδημίας στη χώρα, αλλά κυρίως, για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα αναδείξει τα μέτρα που λαμβάνονται για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, καθώς και για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο πεδίο στήριξης της οικονομίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει την παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία λήγει σήμερα, η οποία σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους θα είναι οριζόντια και θα αφορά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών εξακολουθούν να διαφωνούν και να ζητούν τη μετάβαση στο νέο καθεστώς άμεσα, κάτι το οποίο, ωστόσο, υπό τις παρούσες συνθήκες, η κυβέρνηση θεωρεί αδύνατο να γίνει, οπότε και θα προχωρήσει στην παράταση, έως ότου βρεθεί κοινός τόπος με τους πιστωτές.

Με την ομιλία του, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να καταρρίψει την κριτική που ήδη αρθρώνεται από την αντιπολίτευση και ιδιαίτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εργασιακές σχέσεις, ενώ θα αναφερθεί σε όλο το σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Μετά την συζήτηση στο Κοινοβούλιο θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση των μέτρων για την ανόρθωση της οικονομίας και την προστασία των εργαζομένων από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Άπαντες στην κυβερνητική πλειοψηφία, πάντως, αναμένουν ότι οι τόνοι της αντιπαράθεσης θα ανέβουν σήμερα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης προσέρχονται αποφασισμένα να ανεβάσουν τους τόνους.