Χαρδαλιάς: Ιδιαίτερα δύσκολη εβδομάδα - Η έξοδος από το σπίτι να μην καταστρέψει όσα καταφέραμε

Στην καθημερινή του ενημέρωση σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι ιδιαίτερη καθώς θα περάσουμε από το στόχο που ήταν η παραμονή μας στο σπίτι, στον επόμενο και πιο δύσκολο την έξοδό μας από αυτό.

Η καθημερινότητά μας μέχρι να βρεθεί εμβόλιο δεν θα είναι ίδια, υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Την άρση των περιοριστικών μέτρων από αύριο, Τρίτη 28 Απριλίου, σε ορισμένους δήμους και παραλίες ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, λήγουν τα μέτρα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στις παραλίες της Πάτρας και του Βόλου. Μάλιστα, η Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ανοίξει νωρίτερα, το βράδυ της Δευτέρας.

Για την πρωτομαγιά ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα. Δεν θα μπορούν να γίνουν μετακινήσεις ούτε βέβαια συγκεντρώσεις για τους εορτασμούς, καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει  πρόβλημα στη μετάδοση του ιού, γι’ αυτό οι εκδηλώσεις της ημέρας θα μετατεθούν μια εβδομάδα αργότερα, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα ανέφερε ότι παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στο Δήμο Μήκης στην Ξάνθη μέχρι τις 4 Μαΐου, ενώ αύριο λήγουν τα περιοριστικά μέτρα στις παραλίες Θεσσαλονίκης, Βόλου και Πάτρας, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι τις 4 Μαΐου θα εξακολουθήσει να υπάρχει έλεγχος στους Κήπους το Έβρου, στους εισερχόμενους από την Τουρκία.

Ο Νίκος Χαρδαλιά τόνισε ότι όπως δείξαμε συλλογική ευθύνη στην παραμονή μας στο σπίτι την ίδια ευθύνη πρέπει να δείξουμε και κατά τη διάρκεια της σταδιακής άρσης των μέτρων.

Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι σε καμία περίπτωση ίδια, θα υπάρξουν προκλήσεις. Μένουμε σπίτι για λίγες ημέρες ακόμα για να συνεχίσουμε να βάζουμε τα γερά θεμέλια που με τόσο κόπο έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα.

Πηγή: Economico.gr