Εφιαλτικός έρωτας: Όλη η κατάθεση της Γερμανίδας που έπεσε στα δίχτυα έλληνα προαγωγού μέσω του facebook

Ο 38χρονος μαστροπός στους αστυνομικούς δεν θέλησε να πει πολλά. Κράτησε σκληρή, αρνητική στάση, λέγοντας πως η 40χρονη ό,τι έκανε το έκανε με τη θέλησή της και ήρθε από τη Γερμανία στην Ελλάδα για να εκδίδεται. Μετά την απολογία του στον ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος για βαρύτατες κατηγορίες: εμπορία ανθρώπων, αρπαγή, κακοποίηση και άλλα αδικήματα.

Την ίδια στιγμή, η Μέλανι-Ντιάνα, που θεώρησε ότι βρήκε τον έρωτα μέσω Facebook, αλλά κατέληξε σκλάβα του σεξ σε διαμέρισμα στα Πατήσια, πλέον προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της.

 Η κατάθεση

Στην κατάθεσή της, παρουσία ψυχολόγου,, που δημοσιεύει το protothema.gr,  η 40χρονη Γερμανίδα είπε:

«Οι βιολογικοί μου γονείς εκτός από εμένα είχαν άλλα τέσσερα παιδιά. Οταν ήμουν 9 ετών επειδή είχαν οικονομικά προβλήματα με έδωσαν σε μια άλλη οικογένεια, η οποία ήταν άνετη οικονομικά και με ανέθρεψε. Μόλις τελείωσα το λύκειο έκανα πρακτική ως κηπουρός, αλλά στα 18 μου χρόνια εκπαιδεύτηκα ως σεκιούριτι, δουλειά την οποία έκανα μέχρι να έρθω στην Ελλάδα».

Στις επόμενες γραμμές η Μέλανι-Ντιάνα αναφέρεται στη γνωριμία της με τον 38χρονο Ελληνα. «Πριν από τρία χρόνια γνώρισα έναν άνδρα ο οποίος ήταν ηγετικό μέλος σε κλαμπ μοτοσικλετιστών. Η σχέση κράτησε μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο και επειδή ο άνδρας μου δεν με άφηνε ήσυχη, αποφάσισα να πάω ένα ταξίδι στην Τουρκία για 15 ημέρες. Οταν ήμουν εκεί δέχτηκα αίτημα φιλίας στο Facebook από έναν Ελληνα με το όνομα Vasili Greko. Καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών μου επικοινωνούσα με τον Βασίλη μέσω Facebook και η επικοινωνία συνεχίστηκε και όταν επέστρεψα στη Γερμανία. Κατάλαβα ότι άρχισα να τον ερωτεύομαι και ένιωθα ότι και ο Βασίλης ερωτευόταν εμένα. Ετσι, τον περασμένο Δεκέμβριο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα για 14 ημέρες για να τον επισκεφτώ και να τον γνωρίσω από κοντά. […] Την πρώτη φορά έμεινα σε ξενοδοχείο και περνούσα τον χρόνο μου με τον Βασίλη, κάναμε βόλτες και επισκεπτόμασταν αξιοθέατα. Ενιωθα πολύ ερωτευμένη μαζί του και έβλεπα ότι και αυτός νιώθει το ίδιο. Μία από τις ημέρες που βρισκόμασταν στην Ελλάδα μου είπε ότι ζει με την πρώην γυναίκα του στο σπίτι του μαζί με τα τρία παιδιά τους. Δεν μου άρεσε αυτό που άκουσα, αλλά όταν μου είπε ότι τους φιλοξενεί στο σπίτι του για να τους συντηρεί οικονομικά κατάλαβα τη θέση στην οποία βρίσκεται. Μάλιστα, τη γνώρισα τη γυναίκα του, είναι και αυτή Γερμανίδα, ηλικίας 30 ετών, με μακριά καστανά μαλλιά. Οταν ήμασταν μαζί την έβλεπα να συμπεριφέρεται σαν φίλη του, οπότε έπαψα να ανησυχώ. Ημασταν άλλωστε τόσο ερωτευμένοι με τον Βασίλη που είχαμε ανταλλάξει δαχτυλίδια ο ένας με τον άλλον, ενώ μου έλεγε ότι με περιμένει ξανά στην Ελλάδα και ότι θέλει να με παντρευτεί. Μάλιστα την ημέρα που έφευγα πίσω στη Γερμανία με πήγε ο ίδιος στο αεροδρόμιο και όταν χαιρετηθήκαμε ο ίδιος έβαλε τα κλάματα γιατί στεναχωριόταν που έφευγα».

germanida3
Ο 38χρονος κατά την απολογία του κράτησε σκληρή, αρνητική στάση, λέγοντας μόνο πως η 40χρονη ό,τι έκανε το έκανε με τη θέλησή της

Κόλαση

Τα σκηνικά που περιγράφει η 40χρονη στη συνέχεια προκαλούν θλίψη και αποστροφή… «Ηταν 4 Μαρτίου του 2020 όταν έφτασα για δεύτερη φορά στην Ελλάδα. Θα έμενα 15 ημέρες. Εμεινα και πάλι σε ξενοδοχείο, ωστόσο μετά από τρεις ημέρες ο Βασίλης με έπεισε να πάω να μείνω στο σπίτι του λέγοντάς μου ότι δεν χρειαζόταν να ξοδεύω χρήματα στο ξενοδοχείο και θα είχαμε περισσότερο χρόνο να περνάμε μαζί. Από τότε που πήγα στο σπίτι του άλλαξαν τα πάντα στη σχέση μας, αλλά και στη ζωή μου. Αρχισε να γίνεται αρκετά επιθετικός. Μου μιλούσε άσχημα, ενώ έφτασε στο σημείο να μου πάρει τα 700 ευρώ που είχα μαζί μου για το δεκαπενθήμερο όπου θα έμενα στην Ελλάδα. Τη δεύτερη ημέρα που ήμουν σπίτι του μου είπε ότι θα έπρεπε να βοηθάω στα έξοδα του σπιτιού. Ο τρόπος που θα έβγαζα χρήματα, όπως μου είπε, ήταν να κάνω σεξ με άλλους άνδρες. Εγώ είπα στον Βασίλη ότι δεν πρόκειται να κάνω κάτι τέτοιο και αυτός έγινε έξαλλος. Αρχισε να με χτυπάει με μπουνιές και κλωτσιές σε όλο μου το σώμα, με τραβούσε από τα μαλλιά σέρνοντάς με μέσα στο σπίτι, μου ξερίζωνε τούφες από τα μαλλιά μου και άρχισε να με πνίγει με τα χέρια του στον λαιμό. Επίσης, μου πήρε το κινητό και το διαβατήριο και με είχε κλειδωμένη μέσα στο σπίτι. Μερικές ημέρες αργότερα, άρχισα πράγματι να κάνω ερωτικά ραντεβού, τα οποία κανόνιζε ο Βασίλης. Οπως έμαθα, είχε βάλει αγγελία στο Ιντερνετ στην οποία είχε ανεβάσει φωτογραφίες μου με τα εσώρουχα και με καυτά ρούχα. Οι πελάτες καλούσαν στο τηλέφωνο που φαινόταν στην αγγελία και απαντούσε η Νατάσα, η οποία αναγκαζόταν από τον Βασίλη να το κάνει προκειμένου να παριστάνει εμένα στο τηλέφωνο. Πραγματοποιούσα περίπου 4-5 ραντεβού καθημερινά πριν αρχίσει η κρίση του κορωνοϊού, ενώ μετά πραγματοποιούσα 2-3, κάθε ένα από τα οποία κόστιζε 100 ευρώ. Τα ραντεβού πραγματοποιούνταν είτε στο σπίτι, είτε σε ξενοδοχεία, είτε στα σπίτια των πελατών. Τα χρήματα που έπαιρνα από τα ραντεβού τα έδινα όλα στον Βασίλη. Οταν τα ραντεβού γίνονταν στο σπίτι, η Νατάσα έπαιρνε τα παιδιά και έφευγε ενώ ο Βασίλης περίμενε στο σπίτι μέχρι να φύγει ο πελάτης. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να πω ότι από όλα τα ραντεβού που πραγματοποίησα ο Βασίλης δεν μου έδωσε ούτε ένα ευρώ».

Η Γερμανίδα αναφέρει κάτι που οι αστυνομικοί ερευνούν για να δουν αν πίσω από τον «Greek lover» του Facebook κρύβεται κύκλωμα μαστροπών. «Ο Βασίλης μου είπε ότι σχεδίαζε να με πουλήσει σε κάποιο άτομο πολύ ακριβά, όπως έμαθα μετά, προκειμένου να με βάλουν να δουλεύω σε μπουρδέλα στην Ελλάδα όπου δουλεύουν κοπέλες από τη Γερμανία. Πρόκειται για άνδρα 50 ετών, ύψους 1,60 μ., με κοντά γκρι μαλλιά, ο οποίος ερχόταν καθημερινά σπίτι προκειμένου να ελέγχει το προϊόν, εννοώντας εμένα. Οταν έβλεπε ότι είχα μελανιές από τα χτυπήματα του Βασίλη, τότε του φώναζε ότι δεν θα έπρεπε να με χτυπάει γιατί με αυτό τον τρόπο χαλάει το προϊόν. Είχα δει δύο φορές να έχει πάνω του ένα πιστόλι. Οσο αφορά τη Νατάσα, δούλευε και αυτή σαν πόρνη για τον Βασίλη, αλλά, όπως μου είπε η ίδια, ήθελε να το κάνει για να βοηθά οικονομικά τον Βασίλη και τα παιδιά τους. Στην αρχή έκανα κάποια ραντεβού και μαζί της, αλλά μετά αυτό σταμάτησε».

Η απόδραση

Οπως λέει στην κατάθεσή της η Μέλανι-Ντιάνα, το μαρτύριο δεν είχε τέλος. Το μόνο που σκεφτόταν ήταν πώς θα δραπετεύσει από τα τρίσβαθα της κόλασης στην οποία την είχε πετάξει ο 38χρονος μαστροπός. Αυτό που περίμενε ήταν ένα λάθος του. Και το έκανε. Μια ευκαιρία που δεν άφησε να πάει χαμένη γιατί ήξερε ότι, αν δεν τα κατάφερνε, μετά δεν είχε γυρισμό… «Το πρωί της περασμένης Τρίτης ο Βασίλης έφυγε από το σπίτι αλλά για πρώτη φορά ξέχασε να κλειδώσει. Ανοιξα την πόρτα, κατέβηκα στον δρόμο και έφτασα στη στάση του λεωφορείου. Ανέβηκα και μετά από δύο στάσεις κατέβηκα στην Αχαρνών. Εκεί ζήτησα βοήθεια από μια γυναίκα η οποία φώναξε την Αστυνομία και ήρθαν αστυνομικοί με μοτοσικλέτες». Αυτό ήταν το φινάλε της εφιαλτικής ιστορίας που έζησε στην Αθήνα…