Στους 131 οι νεκροί της πανδημίας στην Ελλάδα – Υπέκυψε 78χρονος στον Ευαγγελισμό

Μεγαλώνει δυστυχώς η λίστα των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς ακόμη ένας άνθρωπος κατέληξε, όπως έγινε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου. Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, πρόκειται για έναν άνδρα, 78 ετών, με υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε, ότι καταγράφηκαν 16 νέα κρούσματα. To σύνολο των θανάτων πλέον είναι 131 (34 γυναίκες), με μέση ηλικία τα 74 έτη. Το 90% εκ των θανόντων είχε υποκείμενο νόσημα.

Διασωληνωμένοι είναι 47 ασθενείς, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη (13 εξ αυτών γυναίκες). Το 89,4% εξ αυτών έχουν υποκείμενο νόσημα.

Ο καθηγητής ανακοίνωσε ότι εξήλθαν από τις ΜΕΘ 63 άτομα. Με τα 16 νέα κρούσματα, το σύνολο ανέρχεται 2.506. Μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα έχουν γίνει 63.087 εργαστηριακά τεστ για κορωνοϊό.

Αξιοσημείοτο είναι, ότι ο κ. Τσιόδρας, έκανε και πάλι ειδική αναφορά και στην κλινική στα νότια προάστια, που έλαβε μέτρα μετά το κρούσμα κορωνοϊού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά και στη συζήτηση που γίνεται για την άρση των περιοριστικών μέτρων, λέγοντας ότι δεν θα μείνουμε εγκλωβισμένοι για πάντα.

Πρόσθεσε δε, πως η αρμόδια επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά για να αποφασίσει για τις τελικές της προτάσεις εν όψει της χαλάρωσης των μέτρων.