Κανένας θάνατος από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο - 16 νέα κρούσματα, 2.506 συνολικά (Video)

Κάνεναν νέο θάνατο και 16 μόλις νέα κρούσματα ανακοίνωσε το Σάββατο 25 Απριλίου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, στην τακτική ενημέρωση, από το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανέρχεται πλέον στα 2.506, εκ των οποίων το 56% είναι άνδρες. 11 από τα νέα κρουσματα  σχετίζονται, με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των συνανθρώπων μας, που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι 130, ενώ 47 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με διάμεση ηλικία τα 67 έτη.  Εξ αυτών, οι 13  είναι γυναίκες. Επίσης 63  ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η μελέτη στην Ελβετία

Στη συνέχεια, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε μια μελέτη που λαμβάνει χώρα στην Ελβετία με δείγματα από 36 χώρες και όλες τις Ηπείρους.

«Στην Ελβετία αναλύουν τα δείγματα από 36 χώρες και όλες τις Ηπείρους. Οι μικροδιαφορές ανάμεσα στους ιούς μπορούν να μας βοηθήσουν. Παραδείγματος χάριν, ένα στέλεχος ιού που ανιχνεύθηκε στην Ελλάδα μπορεί να μας πει από που προήλθε ο ιός στην Ελλάδα. Στις ΗΠΑ τα κρούσματα ήταν τόσο από την Κίνα, όσο και από την Ευρώπη. Στην Ισλανδία ήταν από τις ΗΠΑ.

Αυτό μας δείχνει ότι μια εξέλιξη στην μια άκρη της γης μπορεί να επηρεάσει την άλλη άκρη. Με τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται βραδύς ρυθμός δημιουργίας μεταλλάξεων του. Σύμφωνα με την Ελβετία, ο ιός δεν θα αλλάξει σημαντικά τα επόμενα έτη και ένα πιθανό εμβόλιο θα μας προστατέψει μακροχρόνια».

Δείτε την ενημέρωση του Σαββάτου 25 Απριλίου 2020, στο Video:

Ν. Χαρδαλιάς: «Να μην κάνει κανείς σκέψη για εκδρομές την Πρωτομαγιά»

Με επιμονή, με υπομονή με ξεχωριστή καρτερικότητα συμμετέχουμε όλοι σε μια συλλογική προσπάθεια, η οποία όμως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Δεδομένου ότι σήμερα παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση και λόγω του καιρού, υπενθύμισε ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν απολύτως και στο ακέραιο έως τις 4 Μαΐου, όπως ισχύουν και τα προβλεπόμενα πρόστιμα. «Και το λέω ώστε να μην ετοιμάζονται και να μην κάνει κανείς σκέψη για εκδρομές την Πρωτομαγιά» επισήμανε.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε μάλιστα,  ότι το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκαν άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Περαιτέρω ανέφερε πως μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του ιού, η καθημερινότητά μας δεν θα είναι ίδια όπως την ξέραμε.

Σε ό,τι αφορά το τι ακριβώς ανοίγει και πότε, τόνισε ότι θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο μελετώντας όλα τα δεδομένα. Ξεκαθάρισε εκ νέου ότι η επόμενη φάση θα είναι η σταδιακή επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα.

Με τον κωδικό «B2» η μετακίνηση στα δικαστήρια

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε επίσης ότι η μετακίνηση από Δευτέρα προς τα ειρηνοδικεία και τα υποθηκοφυλακεία για τη διαδικασία της συναινετικής προσομοίωσης θα γίνεται με χρήση του κωδικού Β2 στο 13033.