Δύο νεκροί από την Κλινική στο Περιστέρι - Κρούσματα & σε δεύτερη κλινική

Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ασθενείς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το ΣΚΑΪ και το OPEN.

Το ένα θύα είναι ένας 87χρονος άνδρας, που εξέπνευσε στο νοσοκομείο «ΝΙΜΙΤΣ», όπου είχε μεταφερθεί νωρίτερα από την κλινική «Ταξιάρχαι», στην οποία καταγράφηκαν 28 κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα.

Να θυμίσουμε ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική του Περιστερίου, η οποία περιλαμβάνει και μονάδα αιμοκάθαρσης, είναι 28.

Επιπλέον στην κλινική «Κασταλία» στη Γλυφάδα,  σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά εντοπίστηκαν επίσης κρούσματα κορωνοϊού, ενώ από εκεί προέκυψε και ένας από τους 4 νεκρούς από τον ιό, οι οποίοι και ανακοινώθηκαν σήμερα.

Τι δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τις δύο κλινικές

Υπενθυμίζουμε, ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης της Πέμπτης 23  Απριλίου 2020,  κατέστησε σαφές, πως θα αναζητηθούν ευθύνες, καθώς ελέγχεται αν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας καθώς όπως όλα δείχνουν η διασπορά του κορωνοϊού ήταν μεγάλη.

Δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις για κανέναν στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή, διαμήνυσε ο κ. Χαρδαλιάς και κάλεσε όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να εφαρμόσουν κάθε πρωτόκολλο.