Κορωνοϊός: Σκηνές στήνει ο στρατός στο Κρανίδι - Σαρωτικές ιχνηλατήσεις

Σαρωτικές ιχνηλατήσεις και τεστ σε εργαζόμενους σε τράπεζες, καταστήματα και αστυνομικούς, γίνονται από χθες στον δήμο Ερμιόνης μετά τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων κορωνοιού σε ξενοδοχείο φιλοξενίας προσφύγων, κυρίως αφρικανικής καταγωγής, στο Κρανίδι.

Την ίδια στιγμή,  από το πρωί της Τετάρτης (22/4) ο στρατός στήνει σκηνές έξω από το ξενοδοχείο, προκειμένου να ελέγχεται η κατάσταση.

Παράλληλα, στις σκηνές θα διενεργούνται οι εξετάσεις από μόνιμο υγειονομικό προσωπικό που θα μείνει στο ξενοδοχείο.

Ο κ. Χαρδαλιάς βρίσκεται από το πρωί έξω από το ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι πρόσφυγες και μιλάει με όλους τους παράγοντες της Ερμιονίδας προκειμένου να συντονίσει τα επόμενα βήματα και να διαφυλαχθεί ότι η δομή θα παραμείνει «στεγανοποιημένη» ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού στην περιοχή.

«Ο κόσμος είναι παγωμένος και είναι διάχυτη η αγωνία. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το Πόρτο Χέλι. Την Τρίτη (21/4) κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήρε δείγματα από 170 άτομα που είναι υπάλληλοι τραπεζών, σούπερ μάρκετ, κούριερ και άλλων υπηρεσιών, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν συναλλαγή με τους 150 μετανάστες του Κρανιδίου. Τα αποτελέσματα των τεστ είναι κρίσιμα γιατί θα δείξουν αν υπάρχει διασπορά. Ο κόσμος πειθάρχησε και τηρήθηκαν τα μέτρα στο Κρανίδι τις προηγούμενες μέρες, Οι μετανάστες παραμένουν στο Κρανίδι από τον Οκτώβριο του 2019 οι μετανάστες» δήλωσε στο OPEN το πρωί της Τετάρτης (22.4) ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Σε καραντίνα ο Δήμος Ερμιονίδας λόγω των κρουσμάτων στη δομή Κρανιδιου #coronavirus #quarantine Link in bio.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SKAI.gr (@skaigr) στις

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Στο μεταξύ, περιορισμοί τέθηκαν στην κυκλοφορία του δήμου Ερμιόνης και οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί προκειμένου να περιοριστούν οι πιθανότητες διασποράς του ιού. Παράλληλα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και παζαριών, ενώ η δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση και κανείς δεν μπαίνει και κανείς δεν βγαίνει, Το κέντρο Υγείας της περιοχής ενισχύεται με 6 γιατρούς και 4 νοσηλευτές.

«Τηρήθηκε το πρωτόκολλο από την πρώτη στιγμή. Είναι όλα υπό έλεγχο.Τα μέτρα, έχουν καθαρά προληπτικό χαρακτήρα. Και οι 150 είναι ασυμπτωματικοί.Η κίνηση θα γίνεται μόνο για περιπτώσεις Β1, Β2, Β3, τα άλλα αναστέλλονται» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά το τέλος της ευρείας σύσκεψης που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης.