15 νέα κρούσματα, 2.207 συνολικά - 69 διασωληνωμένοι, 105 οι νεκροί

Στους 105 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, που κατά την τακτική ενημέρωση της Μεγάλης Πέμπτης, (η επόμενη τη δεύτερη ημέρα μετά το Άγιο Πάσχα), ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 2.207.

69 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, το 83% των οποίων,  είναι 70 ετών και άνω ή με υποκείμενο νόσημα.

Ο κ. Τσιόδρας ευχαρίστησε την επιτροπή Εμπειρογνωμόμων και τον ΓΓ Δημόσιας Υγείας που εισηγήθηκαν τα μέτρα με αποτέλεσμα ο κορωνοϊός να μην διαδοθεί.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας για την άγνωστη επίσκεψή του, στο Άγιο Όρος

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τη Μεγάλη Πέμπτη, αναφέρθηκε μάλιστα στην εμπειρία που είχε στο Άγιο Όρος.  Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας αφού ευχαρίστησε δημόσια την εκκλησία που ακολουθεί όπως είπε τις υποδείξεις των Αρχών, είπε: «Όταν πριν 30 χρόνια πήγα σαν φοιτητής στο Άγιο Όρος, ένας μοναχός μου είπε πως η αρετή του ανθρώπου δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρεμάμε στο μπαλκόνι».

«Η πίστη είναι εσωτερικό βίωμα, στάση ζωής. Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Εκκλησία και τους πιστούς, που αδελφωμένοι ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών για την προστασία της υγείας όλων μας», συμπλήρωσε.

«Αποδεικνύεται πως όλη η προσπάθεια αξίζει τον κόπο. Εγώ σ’ αυτές τις περιστάσεις παίρνω το παράδειγμά μου από τα μικρά παιδιά. Που κι αυτά υπομένουν μαζί μας και ζουν με τις δικές μας εμπάθειες. Ένα από αυτά, ο Νίκος, έγραψε πως θα μας συγχωρέσει ακόμη κι αν πάνε στραβά τα πράγματα. Γι’ αυτά τα παιδιά που ξέρουν να συγχωρούν, μπορούν να μας δώσουν μια χρήσιμη συμβουλή. Τα παιδιά συγχωρούν με θεϊκή απλότητα», συμπλήρωσε.

 Δείτε το Video:

«Δεν συμμεριζόμαστε μια θεωρία συνωμοσίας»

Για τον Τραμπ, ο κος Τσιόδρας είπε πως «τα δεδομένα δείχνουν ότι είναι ένας ιός που προέκυψε από τη φύση και όχι από εργαστήριο, Το ερώτημα είναι πως πέρασε από τις νυχτερίδες στον άνθρωπο. Δεν συμμεριζόμαστε μια θεωρία συνωμοσίας. Με τα δεδομένα που έχουμε δεν υποστηρίζεται μια τέτοια θεωρία».

Πότε θα δουν ξανά, οι ηλικιωμένοι τα εγγόνια τους;

«Εάν δεν έχουμε διασπορά στην κοινότητα και τα μέτρα δουλέψουν είπαμε πως η πόρτα θα ανοίξει τελευταία για τις ευπαθείς ομάδες. Μου έστειλε επιστολή ηλικιωμένος πως θέλει να πάει βόλτα στην εξοχή. Θα έρθει και αυτή η στιγμή. Όσο δεν υπάρχει ανοσία είναι επικίνδυνο. Θα έρθει σύντομα η ώρα που θα αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους αλλά όχι πολύ σύντομα.

Όταν θα έχουμε ένα καλό εμβόλιο, μηδενική κίνηση ενδεχομένως του ιού στη χώρα. Χρειάζεται επαγρύπνηση. Δεν πρέπει να μας τρομάξει αυτό που περνάμε. Νομίζω σαν χώρα δίνουμε το παράδειγμα πως μπορείς να νικήσεις αυτό τον ιό. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους εμάς που έδωσαν στην επιστήμη τη δυνατότητα να κάνουμε πραγματικότητα αυτό», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.