«Τα καταστήματα θα ανοίξουν με αντίστροφη πορεία από αυτήν που έκλεισαν»

« Η άρση των περιοριστικών μέτρων στα καταστήματα θα γίνει με αντίστροφη πορεία από αυτή που έκλεισαν και πιστεύουμε ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και στα μέσα Μαΐου, με βάση το καλό σενάριο, θα μπορεί να ξεκινήσει αυτή η αντίστροφη πορεία». Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 σε ερωτήσεις σχετικά με το χρόνο άρσης των μέτρων.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ειδικούς επεξεργάζεται το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής άρσης των μέτρων που έχουν επιβληθεί, αλλά σημείωσε πως η ζωή μας δε θα γίνει αμέσως η ίδια όπως ήταν πριν τον κορονοϊό, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί τα εμβόλιο.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις, δήλωσε πεπεισμένος ότι «θα τα καταφέρουμε, όπως ακριβώς διαψεύσαμε και τις αρνητικές προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας».

«Δεν χρησιμοποιήσαμε το “μαξιλαράκι”»

Ερωτηθείς για το «μαξιλαράκι» των 37 δισ. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε αρχικά ότι είναι απόρροια του μνημονίου που ψήφισε και εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι «θετικό» ότι υπάρχει, αλλά σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν το έχει χρησιμοποιήσει. Ξοδεύει τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους «και καλό είναι, όσο γίνεται να μην το ακουμπήσουμε διότι θα είναι κακό σήμα για τις αγορές» όπως είπε.

Τέλος σημείωσε ότι ασφαλώς φέτος θα είναι μία δύσκολη χρονιά «αλλά, αν είμαστε στο καλό σενάριο και μειώνεται η εξάπλωση του ιού, όπως φαίνεται ότι συμβαίνει, οι προβλέψεις ότι ο τουρισμός φέτος θα είναι μηδέν θα διαψευστούν διότι αν και παγκοσμίως η πίτα του τουρισμού θα είναι πολύ μικρότερη, η χώρα μας, από αυτή τη μικρότερη πίτα, λόγω της αξιοπιστίας που έχει κερδίσει η Ελλάδα, θα μπορέσει να διεκδικήσει μεγαλύτερο κομμάτι».