Συγκλονιστικό video, από την ΜΕΘ του «Σωτηρία»: Η μάχη δίνεται ολόψυχα & η νοσηλεία παύει να είναι μοναχική

Συγκλονιστικές οι σκηνές που αποτύπωσε η κάμερα του Alpha, μπαίνοντας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου , εκεί όπου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, είναι οι «στρατιώτες με τις μάσκες και τις λευκές μπλούζες», που νυχθημερόν δίνουν ακούραστα μεγάλη «μάχη», προκειμένου να βοηθήσουν τους ασθενείς με κορωνοϊό.

Η κάμερα του Alpha μπήκε στο νοσοκομείο, με τις μαρτυρίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων να συγκλονίζουν.

Συγκλονιστικό: Ετοιμοθάνατος ασθενής σε ΜΕΘ του "Σωτηρία" ζήτησε ...

Το πραγματικά συγκλονιστικό video ξεκινά με μια γυναίκα γιατρό να λέει σε έναν ηλικιωμένο άνδρα που νοσηλεύεται στην Εντατική: «Παππού, παππού, θα μου σφίξεις δυνατά το χέρι;».

Γιατροί και νοσηλευτές αγγίζουν και μιλούν συνεχώς στους ασθενείς, ακόμη και σε εκείνους που δεν μπορούν να απαντήσουν, με την αγωνία τους, να αποτυπώνεται στον τρόπο που κινούνται.

Η ίδια επιμένει λέγοντάς του: «Κύριε Συμεών με ακούς; Με ακούς; Θα μου σφίξεις δυνατά το χέρι; Μπορείς; Προσπάθησε, προσπάθησε».

Κορονοϊός: Παππού, παππού, θα μου σφίξεις δυνατά το χέρι ...

Είναι δύσκολο να κουβαλάς αυτό το φορτίο των ασθενών, των συγγενών, της κοινωνίας“, λέει φανερά συγκινημένη στην κάμερα του Alpha η Αντωνία Κουτσούκου, διευθύντρια της Μονάδας. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κινείται σαν τις μέλισσες σε κυψέλη, αθόρυβα, όμως επίμονα και υπομονετικά, έχοντας ως ηθική ανταμοιβή τη χαρά όταν κάποιος ασθενής παίρνει εξιτήριο.

Η κυρία Κουτσούκου, που ζει τις τελευταίες εβδομάδες κάποιες από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές μέσα σε νοσοκομεία, μιλά για μια οικογένεια ενός ανθρώπου που νοσηλεύεται πολύ καιρό στο «Σωτηρία» και ο οποίος «μάλλον δεν θα τα καταφέρει». Όταν οι συγγενείς του ενημερώθηκαν γι’ αυτό, τους παρακάλεσαν, να ανοίξουν για λίγο το παράθυρό του και τότε συγκεντρώθηκαν από κάτω, για να του παίξουν την αγαπημένη του μαντολινάτα.

Ένας ασθενής, ο Γιάννης Σταυρόπουλος, που νοσηλευόταν στην Εντατική του νοσοκομείου, λέει στην κάμερα φανερά συγκινημένος: «Όταν βγήκα και μου είπαν ότι είμαι καλά, ήταν η πιο συγκινητική στιγμή στη ζωή μου». Μιλά για το πόσο του έχουν λείψει η σύζυγός του και οι δύο κόρες τους και χαρακτηρίζει γιατρούς και νοσηλευτές «Ήρωες. Είναι ήρωες όλοι τους».

Αυτοί οι «πολεμιστές» του κορωνοϊού αγνοώντας τα συνεχή ωράρια, παραμένουν αγόγγυστα εκεί. Στο πόστο τους. Και είναι όλοι τους, όπως και σε κάθε εντατική της χώρας, ουσιαστικά δίπλα στους ασθενείς, που λόγω της ιδιατερότητας της νόσου, νοσηλεύονται για πολλές ημέρες μακριά από τους δικούς τους.

Κι όμως η νοσηλεία τους, δεν είναι μοναχική. Οι μαχητές αυτοί, βρισκονται ολόψυχα, πραγματικά στο πλευρό τους, σχεδιάζοντας και δίνουν μαζί τους, την πιο αποφασιστική μάχη,  με σκοπό να σώσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούν… 

 Δείτε το συγκλονιστικό Video, της τηλεόρασης του Alpha: