Πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ το βράδυ της Ανάστασης & την Κυριακή του Πάσχα

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιβολή του έσχατου μέτρου για το 24ωρο της Ανάστασης και της Κυριακής του Πάσχα φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει και όλα δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό πλέον να ανακοινωθεί ακόμα και εντός της ημέρας – και πάντως μέχρι την Πέμπτη – η απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ.

Τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς άφησαν σαφώς να εννοηθεί ότι είναι πιθανό να αυστηροποιηθούν κι άλλο τα μέτρα, προκειμένου να  μην υπάρξουν μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων – ενδεχόμενο που θα αυξήσει κατακόρυφα τον κίνδυνο διασποράς του κοροναϊού.

Το πιθανότερο σενάριο από όσα βρίσκονται στο τραπέζι είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας των Ι.Χ. το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα το Πάσχα.

Ειδικότερα, αυτό που σκέφτεται να πράξει η κυβέρνηση είναι να θέσει σε ισχύ το μέτρο της καθολικής κυκλοφορίας των Ι.Χ. (πλην εξαιρέσεων που αφορούν αποδεδειγμένα σε ζητήματα υγείας), από τις 20.00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, οπότε και κλείνουν τα καταστήματα που παραμένουν ανοικτά.

Αν τελικώς το μέτρο επιβληθεί, πιθανότατα θα είναι και το τελευταίο, αφού – πάντα εκτός απροόπτου – η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε φάση σχεδιασμού της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, υπό αυστηρές προϋποθέσεις και πάντα υπό την καθοδήγηση των ειδικών επιστημόνων.

Πηγή: Economico.gr