Ιερώνυμος: «Άλλο η Θεία Κοινωνία και άλλο η συνάθροιση»

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευλόγησε, σήμερα το πρωί, δέματα που διατεθούν σε περίπου 10.000 οικογένειες ύστερα από πρωτοβουλία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ι.Α.Α.

«Η Εκκλησία λόγω του προορισμού της έχει πράγματα σταθερά και έκτακτα. Αυτά είναι έκτακτα και δεν είναι η πρώτη φορά. Έρχονται και παρέρχονται» τόνισε ο κ. Ιερώνυμος στους δημοσιογράφους, κάνοντας αναφορά στην τρέχουσα κατάσταση, σημειώνοντας πως καλούμαστε να προσαρμοστούμε, άλλωστε το αποτέλεσμα της κατάστασης στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερο από άλλων χωρών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με τη στάση της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επεσήμανε: «Εχουμε δύο στοιχεία, το στοιχείο της Θείας Ευχαριστίας και το στοιχείο της συναθροίσεως. Δεν συζητείται η Θεία Κοινωνία, η συνάθροιση είναι κάτι διαφορετικό». Παράλληλα, συνεχάρη τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους ερευνητές αλλά και τους δημοσιογράφους για το έργο που επιτελούν σε αυτή την περίοδο.