Στους 100 οι νεκροί στην Ελλάδα: 84χρονος στο Αττικόν, το 100ο θύμα - Στον αντίποδα οι στιγμές νίκης στις ΜΕΘ (Video)

Τους 100 έφτασαν πλέον οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς ένας ακόμη άνθρωπος άφησε δυστυχώς την τελευταία του πνοή τις τελευταίες ώρες. Πρόκειται για έναν 84 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν και έμελλε δυστυχώς να είναι ο 100ός νεκρός από την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά την τακτική ενημέρωση το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας ανακοινώθηκε, ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 31 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας πλέον τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 2.145.

Μέχρι τώρα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, έχουν ελεγχθεί 43.417 δείγματα, ενώ σε ότι αφορά την ιχνηλάτησή τους, ανέφερε, πως το 25,8% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό και το 40% με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε αυτή τη μάχη με τον κορωνοϊό, υπάρχουν όμως και τα θετικά νέα. Ο κος Τσιόδρας, δήλωσε ότι 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δύο video από το Θράσιο και το Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, κατέγραψαν αυτές τις συγκινητικές στιγμές, όταν δύο ασθενείς βγήκαν από τη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Δείτε εικόνες και video από το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας:

 

 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, που ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ 73 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην Ελλάδα.

Πρόκειται για 17 γυναίκες και 56 άνδρες και η μέση ηλικία τους είναι τα 68 έτη. Το 81% εξ αυτών των ασθενών πάσχουν και από κάποιο υποκείμενο νόσημα, ή είναι άνω των 70 ετών.