Επιχειρώντας να εξηγήσει στους διαμαρτυρόμενους Ρομά την καραντίνα, ο Σωτήρης Τσιόδρας όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί (φωτογραφία)

«Πυροσβεστική» αποδείχθηκε η κίνηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του επικεφαλής λοιμωξιολόγου του υπουργείου Υγείας να μπουν στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα και να εξηγήσουν στους κατοίκους γιατί μπήκαν στην καραντίνα και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τηρήσουν τους κανόνες.

Οι Ρομά είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται και ο κίνδυνος να ξεσπάσουν ταραχές ήταν μεγάλος. Μάλιστα, ορισμένοι αντέδρασαν και όταν τους είδαν να μπαίνουν στον οικισμό και άρχισαν να τους φωνάζουν «τί θέλετε εδώ, ρε;», σε άγριο ύφος και με άγρια διάθεση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Larissa Net, μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας ειδικού κλιμακίου με επικεφαλής τον κ. Χαρδαλιά και τιν Σωτήρη Τσιόδρα, κάποιοι Ρομά φωνάζοντας  ζητούσαν να μάθουν το λόγο που μπήκε ο οικισμός σε καραντίνα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να τονίζει χαρακτηριστικά: «Να μείνετε σπίτι και να μην κάνετε τίποτα άλλο».

Κατά την διάρκεια αυτής της περιπετειώδους συνάντησης, ο φακός έπιασε τον πάντα ευγενέστατο  καθηγητή  Σωτήρη  Τσιόδρα  να εξανίσταται επιχειρώντας να εξηγήσει στους διαμαρτυρόμενους  συγκεντρωμένους την σοβαρότητα της κατάστασης.

Ιδού:

Φωτ.: Από το fb της Βίβιαν Eυθυμιοπούλου Πηγή: www.lifo.gr

Στον οικισμό έχουν μεταβεί επίσης, με ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον οικισμό των Ρομά όπου μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ 20 κρούσματα της επιδημίας, σε καραντίνα θα μπει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας, καθώς από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά που ήταν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα είχε επαφές και με μη διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

Όλοι οι θετικοί στον ιό θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας και συγκεκριμένα στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Αρωγή», όπου θα παρακολουθούνται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία με μέριμνα της ΓΓΠΠ.