Φωταγωγημένη με τα χρώματα της Ισπανικής σημαίας για τρεις ημέρες η Βουλή

Συμβολική τελετή σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο από την πανδημία του κορωνοϊού  Ισπανικό λαό, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της τελετής, η ισπανική σημαία υψώθηκε στο κεντρικό κτήριο του υπουργείου, παρουσία του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνου Τασούλα, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και του πρέσβη της Ισπανίας, Enrique Viguera.

Σημειώνεται ότι έως και το πρωί της 10ης Απριλίου, οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ισπανία είχαν ξεπεράσει τους 15.000.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη τελετή, υπέρ της Ιταλίας που επίσης δοκιμάζεται, είχε πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα και ακριβώς πριν από μία εβδομάδας, στις 3 Απριλίου.

Δηλώσεις Δένδια

Σε σχετικές δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας: «Θα ήθελα να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της κυβέρνησης και του λαού της Ελλάδος προς την Ισπανία. Θα ήθελα να εκφράσω τα πιο θερμά συλλυπητήρια όλων μας προς όσους έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα. Η Βουλή των Ελλήνων, δια του Προέδρου της, του κ. Κ. Τασούλα, είναι και σήμερα στο πλευρό μας. Κατόπιν απόφασής του, το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων θα φωταγωγηθεί επί τρεις ημέρες με τα χρώματα της ισπανικής σημαίας. Η κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι κατά κοινή παραδοχή η μεγαλύτερη που αντιμετωπίζουν οι γενιές της Ευρώπης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ας θυμηθούμε όμως ότι από τις στάχτες του πολέμου προέκυψε το φιλόδοξο πείραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κοινής μας οικογένειας. Το πιο φιλόδοξο πείραμα συμπόρευσης κρατών και λαών στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι η ώρα να γίνουν τα απαραίτητα, ώστε την επαύριον της κρίσης η Ένωση να έχει σταθεί στο ύψος των μοναδικών περιστάσεων, να βγούμε από την κρίση  ενισχυμένοι, να βγούμε από την κρίση ενωμένοι. Αυτό σημαίνει να μην έχουμε αφήσει πίσω κανέναν. Κανένα κράτος, κανέναν πολίτη, κανένα θύμα. Να έχουμε ενισχύσει τα θεμέλια του κοινού μας ευρωπαϊκού σπιτιού, του οικοδομημένου με σπουδαία υλικά, εκ των οποίων το πιο απαραίτητο υπήρξε διαχρονικά η αλληλεγγύη».