Με drones, μπάλες νερού και κιάλια νυχτός o πόλεμος στους... δραπέτες του Πάσχα

Έτοιμοι είναι οι χάρτες με τα ύποπτα σημεία των δύο κύριων εθνικών οδών της χώρας, από όπου μπορούν να διαφύγουν οι -παράνομοι πλέον- ταξιδιώτες του Πάσχα, μετά από δύο τηλεδιασκέψεις στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με  πληροφορίες υπολογίζεται πως τουλάχιστον 16 σημεία πρόσβασης στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και τουλάχιστον άλλα 12 σημεία στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου θα έχουν μπλόκα, ενώ το ίδιο θα συμβεί σε όλους τους νομούς της χώρας.

Οι πιο αυστηροί έλεγχοι  ξεκινούν την Κυριακή των Βαΐων με την ΕΛ.ΑΣ  να έχει εξοπλιστεί καταλλήλως ώστε να μπορεί να εντοπίζει τους παραβάτες που θα αποφασίσουν να ταξιδέψουν βράδυ.

Drones και κιάλια νυχτερινής όρασης

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η αστυνομία ετοιμάζεται να επιστρατεύσει ακόμη και κιάλια νυχτερινής όρασης σε κρίσιμα σημεία διέλευσης προς τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, άλλα και στις παρακαμπτήριες οδούς.

Επίσης θα επιστρατευτούν δύο ελικόπτερα,  drones που θα παρακολουθούν την κίνηση ενώ θα τοποθετηθούν και μπάρες νερού σε συγκεκριμένα σημεία.

Σημειώνεται πως από χθες έχουν τοποθετηθεί μπλόκα σε διόδια, αεροδρόμια, αλλά και στους περιφερειακούς δρόμους, ενώ και το Λιμενικό θα πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους.

Στα ΚΤΕΛ και στα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα το πρόστιμο για τους παραβάτες θα διπλασιάζεται  στα 300 ευρώ πλέον, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και θα επιστρέφουν στη βάση τους