Μπλόκο σε διόδια, λιμάνια & εκδρομές σε εξοχικά – Όχι στην κατ' οίκον διανομή του Αγίου Φωτός

Από σήμερα Τετάρτη 8 Απριλίου, τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για όσους θέλουν να φύγουν από τα αστικά κέντρα για να πάνε σε εξοχικά και στην επαρχία, ενόψει της Πασχαλινής περιόδου, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση, για την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς, είπε ότι «από απόψε το βράδυ εάν γίνεται καταχρηστικά μετακίνηση για αναψυχή θα διπλασιάζεται το πρόστιμο στα 300 ευρώ πλέον, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και θα επιστρέφουν στη βάση τους. Μέχρι τις 27 Απριλίου αναστέλλεται η μετακίνηση από αέρος και θάλασσας. Μόνη εξαίρεση οι μόνιμοι κάτοικοι», ενώ τόνισε ότι: «από απόψε το βράδυ εάν γίνεται καταχρηστικά μετακίνηση για αναψυχή θα διπλασιάζεται το πρόστιμο στα 300 πλέον ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και τα οχήματα θα επιστρέφουν εκεί απ’ όπου ξεκίνησα.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε, ότι οι κάτοικοι μικρών νήσων, θα μπορούν να μεταβούν σε μεγαλύτερα κοντινά τους νησιά, προκειμένου για παράδειγμα, να διεκπαιρεώσουν ζητήματα με υπηρεσίας, να επισκεφτούν φαρμακείο, ή τράπεζες, αλλά οι κάτοικοι των μεγάλων νησιών, εφόσον δεν συντρέχει τέτοιος λόγος για εκείνους, δεν μπορούν να επισκεφτούν τα μικρότερα νησιά, προκειμένου να περάσουν εκεί το Πάσχα, ή γενικά για λόγους αναψυχής.

Επίσης τόνισε ότι: «Μέχρι τις 27 Απριλίου αναστέλλεται η μετακίνηση από αέρος και θάλασσας. Μόνη εξαίρεση οι μόνιμοι κάτοικοι».

«Εάν κάποιοι κάνουν χρήση άδειας και πάνε στα χωριά τους, με δική τους ευθύνη θα παραμείνουν εκεί», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε ότι αφορά την πρωτοβουλία δήμων να διανείμουν κατ’ οίκον το Άγιο Φως είπε: «Υπαρκτός ο κίνδυνος, εάν υπάρξει μετακίνηση του Άγιου Φωτός στους δήμους. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του είπα να μην συμβεί κάτι τέτοιο».

Ο υφυπουργός κλείνοντας χαρακτήρισε fake news τις ημερομηνίες με τις άρσεις μέτρων λέγοντας με έμφαση: «Ας σταματήσουν κάποιοι να παίζουν με τις ζωές των πολιτών».