800 ευρώ: Ποιοι τα παίρνουν πρώτοι πριν το Πάσχα - Σε τρεις φάσεις η πληρωμή

Σε τρεις δόσεις θα καταβληθούν στους εργαζόμενους που έχουν ξεκινήσει ήδη να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις στην πλατφόρµα supportemployees.yeka τα 800 ευρώ.

Ειδικότερα οι εργαζόμενοι που θα υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις με βάση το ΑΦΜ μέχρι τις 10 Απριλίου θα πληρωθούν στις 15, 16 και 17 Απριλίου.

 

Στην συνέχεια όσοι υποβάλλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους από τις 10 Απριλίου μέχρι τις 20 Απριλίου θα πληρωθούν 25, 26 και 27 Απριλίου ενώ όσοι υποβάλλουν το διάστημα από 20 ως 30 Απριλίου θα πληρωθούν 5, 6 και 7 Μαΐου.

Στη διαδικασία που ξεδιπλώνεται ήδη, κομβικό ρόλο παίζουν δυο στοιχεία :

  • Η χρονική στιγμή που ο εργοδότης θα υποβάλλει την δήλωσή του στην «Εργάνη» καθώς είναι προαπαιτούμενο για να υποβάλλει την δική του ο εργαζόμενος στο supportemployees.yeka.gr και
  • το ΑΦΜ του εργαζόμενου, αφού κάθε 10ήμερο θα ξεκινά ένας νέος κύκλος δηλώσεων με βάση τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Το σύστημα θα κλείνει και θα ανοίγει

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των υπεύθυνων δηλώσεων με το ΑΦΜ το σύστημα θα κλείσει για την υποβολή νέων αιτήσεων και θα επιτρέπονται μόνο διορθώσεις. Το σύστημα θα ανοίξει ουσιαστικά από τις 15 Απριλίου όπου θα μπορούν να υποβληθούν νέες υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων μέχρι τις 20 Απριλίου. Στην συνέχεια θα κλείσει πάλι το σύστημα για νέες αιτήσεις προκειμένου να γίνουν διορθώσεις τις ημέρες 21, 22 και 23 Απριλίου. Θα ανοίξει στην συνέχεια πάλι το σύστημα υποβολής νέων υπεύθυνων δηλώσεων μέχρι τις 30 Απριλίου για να κλείσει οριστικά. Θα επιτραπούν διορθώσεις στις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί το διάστημα 1η Μαΐου, 2 και 3 Μαΐου για να γίνει η τελευταία πληρωμή 5, 6 και 7 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr που άνοιξε από την 1η Απριλίου για τις αιτήσεις των εργαζομένων δέχεται τις ψηφιακές αιτήσεις με σειρά ΑΦΜ. Έτσι μέχρι σήμερα όσοι εργαζόμενοι δεν πρόλαβαν οι ίδιοι να υποβάλλουν δήλωση ή οι εργοδότες τους δεν υπέβαλλαν εγκαίρως την Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων στο σύστημα «Εργάνη» θα έχουν δυνατότητα να υποβάλλουν την δική τους δήλωση μετά τις 10 Απριλίου.

Σήμερα υποβάλουν αίτηση όσοι έχουν ΑΦΜ με λήγοντα 6 και από αύριο:

-Την 7/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 7

-Την 8/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 8

-Την 9/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 9

-Την 10/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 0.