Ο άγριος πόλεμος της μάσκας και το μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης

«Θα είμαστε σίγουροι μόνο όταν προσγειωθεί το αεροσκάφος», είναι το μήνυμα που έχει στείλει ο πρωθυπουργός στα κυβερνητικά στελέχη σχετικά με τις προσπάθειες να προμηθευτεί η χώρα προστατευτικές μάσκες και άλλο απαραίτητο υγειονομικό υλικό.

Την ώρα που τα κράτη… κλέβουν το ένα το από το άλλο τις μάσκες που φεύγουν από την Κίνα με προορισμό όλο τον πλανήτη, η ελληνική κυβέρνηση καταστρώνει πλάνο προκειμένου να εξασφαλίσει προστατευτικές ιατρικές μάσκες και να μην πέσει στην παγίδα που έχουν πέσει άλλες χώρες στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, με εντολή Μητσοτάκη, η Ελλάδα έχει θέσει σε εφαρμογή ένα απόρρητο σχέδιο προκειμένου να εξασφαλίσει τα απαραίτητα προϊόντα τα οποία είναι αναγκαία σε αυτή τη φάση.

Για να εξασφαλιστεί ότι οι προμηθευτές θα τιμήσουν την υπογραφή τους, η φόρτωση του υγειονομικού υλικού μετά την αγορά του, γίνεται από ελληνικό κέντρο logistics στη Σαγκάη.

Παράλληλα για να αποφευχθεί το μπλόκο ανταγωνιστών στους ενδιάμεσους σταθμούς της πτήσης προς την Ελλάδα, επιλέγονται ως αεροδρόμια ανεφοδιασμού αυτά των Εμιράτων αλλά και του Αζερμπαϊτζά

Πόλεμος κατασκόπων

Πάντως η αγορά υγειονομικού υλικού προκαλεί μάχη χαρακωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο με υπόγειες συγκρούσεις και εμπλοκή ακόμα και των μυστικών υπηρεσιών. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Γαλλίας όπου δεν μπόρεσε να προμηθεύσει τρία νοσοκομεία της επειδή στην πίστα του αεροδρομίου της Σαγκάης, από όπου και θα απογειωνόταν το αεροσκάφος έγινε μια ιδιότυπη δημοπρασία με πλειοδότες Αμερικανούς ιδιώτες. Ακόμη στις αρχές του περασμένου μήνα πραγματοποιήθηκε πόλεμος μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ, καθώς οι μάσκες που μετέφερε αεροσκάφος στο Βερολίνο κατασχέθηκαν όταν έκανε στάση στο αεροδρόμιο της Μπανγκόγκ.

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera αποκάλυψε πριν από δύο εβδομάδες ότι η Τουρκία μπλόκαρε φορτίο 200.000 μασκών που προορίζονταν για τα νοσοκομεία της Ιταλίας. Οι μάσκες ήταν πληρωμένες με το ποσόν των 670.000 ευρώ, αλλά το τελωνείο της Αγκυρας απαιτούσε συνεχώς νέα δικαιολογητικά με αποτέλεσμα οι μάσκες να μείνουν μακριά από τον τελικό προορισμό τους. Η ιταλική εφημερίδα διέκρινε καθαρά πολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτελείς σκοπούς από τις αρχές της Τουρκίας. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε μίλησε προσωπικά με τον Ερντογάν, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα επιλυθεί άμεσα. Ακόμα περιμένουν…

Γερμανία εναντίον ΗΠΑ

Οι Γερμανοί «φωνάζουν» για τις ΗΠΑ και δεν διστάζουν να αποκαλέσουν τους Αμερικανούς «πειρατές» για μια υπόθεση με αντικείμενο τι; Τις προστατευτικές μάσκες.  Οι καταγγελίες του Βερολίνο κάνουν λόγο για κατάσχεση φορτίου μασκών το οποίο θα έφθανε στη Γερμανία μέσω Ταϊλάνδης, αλλά με παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτό οδηγήθηκε στις ΗΠΑ! Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου, για την οποία προορίζονταν οι μάσκες, κατήγγειλε στη γερμανική «Die Welt» ότι, αμερικανική εταιρία δελέασε τον κατασκευαστή με ποσό μεγαλύτερο από αυτό που είχαν καταβάλει οι Γερμανοί και καρπώθηκε τις μάσκες. Τώρα αν θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους οι υπήκοοι της κυρίας Μέρκελ, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Μάσκες όμως (τουλάχιστον τις 400) δεν πήραν.

Επίσης τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν:

  1. Οι ΗΠΑ πρόσφεραν περισσότερα χρήματα από γάλλους αγοραστές, και μάλιστα την ώρα που φορτίο με μάσκες είχε τοποθετηθεί σε αεροπλάνο με προορισμό το Παρίσι και οι μάσκες άλλαξαν αεροπλάνο με κατεύθυνση τη χώρα του Τραμπ.
  2. Από την άλλη, όχι ότι οι Γάλλοι είναι άγιοι… Συμπατριώτες του Ντε Γκώλ, οικειοποιήθηκαν με δόλο φορτίο με μάσκες και γάντια που είχαν προορισμό άλλη χώρα της Ευρώπης!
  3. Ο Τζαστίν Τριντό, πρωθυπουργός του Καναδά, διέταξε να ερευνηθεί κατά πόσο αληθεύει το γεγονός ότι, φορτίο με μάσκες που είχε αγορασθεί από την Κίνα, έφθασε στη χώρα του αποδεκατισμένο, γιατί όπως καταγγέλθηκε  μεγάλο μέρος του ξαναπουλήθηκε σε πλειοδότες Αμερικανούς!