Τέσσερις νέοι θάνατοι τις τελευταίες ώρες - 67 οι νεκροί του κορωνοϊού στην χώρα μας

Τέσσερις ακόμη συνάνθρωποί μας κατέληξαν από κορωνοϊό από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στη χώρα από κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί ανέρχονται σε 67.

Πρόκειται για ένα 84χρονο άντρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μια γυναίκα ηλικίας 91 ετών, από το νοσοκομείο «Αττικόν», έναν 82χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και έναν 65χρονο άντρα που κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ.

 

Πλέον μεγαλώνει και ο μέσος όρος των νεκρών στην χώρα μας ανά ημέρα. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος θάνατος από τον ιό σημειώθηκε στις 12 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.613 (ημερήσια μεταβολή +6,5%), εκ των οποίων 54,4% είναι άνδρες. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 92 (76,9% άνδρες).

Οι νομοί στους οποίους δεν υπάρχει επισήμως επιβεβαιωμένο κρούσμα (όπως εξάγεται από τον χάρτη που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ) είναι οι εξής: Γρεβενών, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του χάρτη, η Καστοριά έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την εξάπλωση του κορωνοϊού (ανά 100.000 πληθυσμού). Εξίσου μεγάλο ποσοστιαίο πλήγμα φαίνεται να έχει δεχθεί και το Άγιο Όρος.

Στην αμέσως επόμενη κατηγορία, με τις περιοχές όπου καταγράφονται 10 έως 29 κρούσματα λοίμωξης Covid-19 ανά 100.000 πληθυσμού, περιλαμβάνονται οι περιφερειακές ενότητες της Αττικής, της Ηλείας, της Ζακύνθου, της Κοζάνης, της Ξάνθης και του Έβρου. Μικρότερη μετάδοση αποτυπώνεται σε ακόμα 9 περιοχές: Αχαϊα, Λάρισα, Άρτα, Πρέβεζα, Πέλλα, Κιλκίς, Σέρρες, Θεσσαλονίκη και Λέσβος μετρούν περίπου 5 έως 9 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Διάγραμμα 2: Χάρτης επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 03 Απριλίου 2020 (Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας)