Εκπαιδευτική τηλεόραση: Το πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού μέχρι και την Παρασκευή

Μπροστά στην κάμερα εμφανίστηκαν οι καθηγητές τη Δευτέρα για να διδάξουν Γλώσσα, Ιστορία και Φυσική στη Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Τάξη του Δημοτικού και οι μαθητές αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας.

Η ΕΡΤ 2, στην οποία έγινε τη Δευτέρα η πρεμιέρα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, έκανε τηλεθέαση-ρεκόρ φτάνοντας το 51,2%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 125.000 μαθητές του δημοτικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen εντυπωσιακά ήταν τα ποσοστά και των γονέων που παρακολούθησαν το πρόγραμμα, κυρίως των πατεράδων, αφού στους άνδρες ηλικίας 25-44 η μέση τηλεθέαση έφτασε στο 28,7% και στις γυναίκες το 15,5%.

Σήμερα το πρόγραμμα στην ΕΡΤ2 συνεχίζεται για τους μαθητές από τη Β’ έως και την ΣΤ’ Τάξη από το πρωί ως εξής:

– Φυσική Ε’ – ΣΤ’ «Θερμοκρασία – Θερμότητα»

– Φυσική Ε’ «Ηλεκτρικό κύκλωμα / Αγωγοί – Μονωτές»

– Γλώσσα Ε’ «Εγκλίσεις των ρημάτων»

Πρόγραμμα Πέμπτης 02/04/2020

– Μαθηματικά Β’ – ΣΤ’ «Νοερές πράξεις (Πρόσθεση – Αφαίρεση) – Α’ Μέρος»

– Μαθηματικά Δ’ – ΣΤ’ «Νοερές πράξεις (Πρόσθεση – Αφαίρεση) – Β’ Μέρος»

– Γλώσσα Β’ «Παραγωγή γραπτού λόγου: Περιγραφικός Λόγος»

Πρόγραμμα Παρασκευής 03/04/2020

– Γλώσσας Γ’ «Παραγωγή γραπτού λόγου: Αφηγηματικός Λόγος»

– Φυσική Ε’ – ΣΤ’ «Ιδιότητες του Φωτός»

– Γλώσσα ΣΤ’ «Μεταβατικά, αμετάβατα, συνδετικά ρήματα»

Στο μέτωπο των υπόλοιπων μορφών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η διαδικασία πλέον έχει γίνει καθολική με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από το Δημοτικό έως το Λύκειο (σ.σ. το οποίο ξεκίνησε πρώτο τα μαθήματα στις εικονικές τάξεις) να εντάσσονται σιγά σιγά στο σύστημα.

Η πλειοψηφία των μαθητών έχει ήδη πλέον λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, όπως και οι εκπαιδευτικοί. Χθες έληγε η προθεσμία για την εγγραφή εκπαιδευτικών και μαθητών στο σύστημα με το υπουργείο Παιδείας να δίνει παράταση μέχρι τη Δευτέρα 6 Απριλίου ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα για να δημιουργήσει λογαριασμό.