Ν. Χαρδαλιάς: Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε πέντε δήμους

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, που κρίθηκε απαραίτητο, να ληφθούν σε πέντε δήμους, ώστε να αποφευχθεί η ευρύτερη εξάπλωση της νόσου στις συγκεκριμένες περιοχές, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως θα εφαρμοστούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, από σήμερα στις 8 το βράδυ και για 14 ημέρες, στη μετακίνηση των πολιτών στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.

Επίσης, ανέφερε πως σε καραντίνα τίθεται η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας του δήμου Καστοριάς, από σήμερα στις 8 το βράδυ και για 14 ημέρες, ενώ εππλέον ενημέρωσε, ότι  ανεστάλη προληπτικά η λειτουργία δύο λαϊκών αγορών στον δήμο Ηλίου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων,  χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη σημερινή εικόνα έξω από τις τράπεζες, λέγοντας πως κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο, στον οποίο εκτίθενται τόσο οι ίδιοι,  όσοι και οι οικογένειες τους.

Τόνισε δε κλείνοντας, ότι οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ο Απρίλιος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και πως η κατάσταση είναι ρευστή, ενώ τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.