Μπόνους στους εργαζόμενους από Μασούτη, ΑΒ Βασιλόπουλο και Lidl

Την απόφαση να χορηγήσουν έκτακτα bonus στους εργαζομένους τους, σε αναγνώριση της υπερπροσπάθειας που καταβάλλουν κάτω από αντίξοες συνθήκες για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές λαμβάνουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον «Μασούτη» και την Lild Hellas, ετοιμάζεται και η ΑΒ Βασιλόπουλος να προχωρήσει στην παροχή κάποιας έκτακτης οικονομικής στήριξης στους υπαλλήλους του δικτύου της.

Υπενθυμίζεται πως η αλυσίδα Μασούτης αποφάσισε να διανείμει το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών της, ως επιπρόσθετη παροχή στους εργαζομένους της που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτή τη δύσκολη εποχή. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής της εταιρείας, Γιάννης Μασούτης με επιστολή προς τους εργαζομένους, στην οποία υπογράμμιζε την ουσιαστική συμβολή τους αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών που προκαλεί η κρίση του κορωνοϊού.

«Ως έμπρακτη αναγνώριση της ουσιαστικής συμβολής σας, θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών της εταιρείας μας θα διατεθεί τον Δεκέμβριο ως επιπρόσθετη παροχή, στους εργαζόμενους της 1ης γραμμής των καταστημάτων: ταμίες, πωλητές, αποθηκάριους και άλλες ειδικότητες που υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία, σε αυτή την δοκιμασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προηγουμένως και η Lild Hellas αποφάσισε τη χορήγηση έκτακτης παροχής ποσού ύψους 1,8 εκατ. ευρώ σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως βαθμίδας. Το ποσό θα επιμερισθεί αναλογικά με τη μορφή διατακτικών σίτισης στους περισσότερους από 6.000 εργαζομένους, ως επιβράβευση των προσπαθειών τους για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρίας στην πρωτοφανή και συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.