Αναστάτωση: Γυναίκα - πρόσφυγας με κορωνοϊό, γέννησε με καισαρική στο «Αλεξάνδρας» -«Σφραγίζεται» η Ριτσώνα

Λεχώνες και βρέφη ιχνηλατούνται, ενώ 10 υγειονομικοί βρίσκονται σε καραντίνα, στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα μετά την καισαρική στην οποία υποβλήθηκε εκεί, γυναίκα πρόσφυγας από το hot spot της Ριτσώνας.

Η γυναίκα, μετά την επέμβαση νοσηλεύτηκε σε 4κλινο θάλαμο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης για το βρέφος, ενώ ο πατέρας του μωρού είναι αρνητικός στον ιό.

Στη δομή έχουν μεταβεί κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ εξετάζεται το εάν η γυναίκα κόλλησε τον ιό στη δομή ή μετά τη μετάβασή της στο νοσοκομείο.

Σφραγίζεται η δομή

Αυτήν τη στιγμή στο hot spot βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, προκειμένου να σφραγίσουν τη δομή, ώστε να μην μπει ή να βγει κάποιος από αυτήν. «Είμαστε εδώ και λίγη ώρα στη δομή μαζί με την αστυνομία και προσπαθούμε να σφραγίσουμε την είσοδο, ώστε να μην βγαίνουν από αυτήν πρόσφυγες και μετανάστες. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η ανησυχία πολύ μεγάλη. Στο hot spot διαμένουν περίπου 2.500 – 3.000 άτομα. Σε κάθε κοντέινερ ζουν μαζί δέκα και δώδεκα άτομα», τόνισε στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Χαλκιδέων κ. Λειβαδίτης.

Ανάστατοι είναι και οι κάτοικοι της Ριτσώνας, αφού καθημερινά πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες από το hot spot επισκέπτονταν το χωριό για ψώνια ή για μία βόλτα και έχουν έρθει πολλές φορές σε επαφή με τους ντόπιους.

Τεράστια ανησυχία για διασπορά του κορονοϊού στη χώρα προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί από τους διαμένοντες στη δομή για πρόσφυγες και μετανάστες πήγαιναν συχνά στη Χαλκίδα και την Αθήνα.