Αντιδράσεις κατά της Πόπης Τσαπανίδου: « Μένουμε μέσα γιατί το σύστημα Υγείας δεν μπορεί να μας φροντίσει»

Αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια προκάλεσε στο διαδίκτυο η συνέντευξη της Πόπης Τσαπανίδου στο Dot και ιδιαίτερα κάποιες αιχμηρές ατάκες που ερμηνεύτηκαν ως καρφιά προς το τρόπο διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Σε καμία περίπτωση ο φόβος δεν σώζει. Η πρόληψη σώζει, η προφύλαξη σώζει, το να σκεφτόμαστε με την κοινή λογική σώζει. Πως θα προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Ο φόβος δεν σώζει, σε τρελαίνει. Εγώ είμαι απογοητευμένη από την ετοιμότητα που είχε όλος ο κόσμος απέναντι σε κάτι τέτοιο.

Στη χώρα μας, ενώ ξέραμε ότι υπάρχει ένας τέτοιος κίνδυνος μπροστά στον άνθρωπο και θα σκάσει στο κεφάλι μας ξαφνικά να μας αιφνιδιάσει, δεν είχαμε κάνει τίποτα έτσι ώστε να προστατέψουμε τον κόσμο. Δηλαδή είμαστε κλεισμένοι μέσα, ξέρετε γιατί; Γιατί δεν μπορεί το σύστημα υγείας να μας φροντίσει σε περίπτωση που αρρωστήσουμε”.

“Εμένα με φοβίζει λίγο για την επόμενη μέρα το γεγονός ότι υποχρεωτικά με απόφαση μένουμε μέσα”, είπε και πρόσθεσε ότι θεωρεί λάθος πως δεν γίνονται περισσότερα τεστ, αφήνοντας αιχμές για τη στρατηγική που ακολουθεί η χώρα μας”