«Πείτε ψέματα ότι βγαίνετε για άσκηση και ελάτε να κοινωνήσετε»!

Το «ου ψευδομαρτυρήσεις» δεν λέει τίποτα στον Μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκτάριο ο οποίος κάλεσε τους πιστούς να δηλώσουν ότι πάνε για άσκηση και να πάνε στην εκκλησία για να κοινωνήσουν και να προσευχηθούν.

Με εγκληματική ανευθυνότητα, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του, ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να δηλώσουν ότι βγαίνουν έξω για να γυμναστούν και στη συνέχεια να πάνε στην εκκλησία: «Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε. Προσευχηθείτε ώστε να αλλάξουν οι καταστάσεις αυτές της πρόβας, η οποία γίνεται παγκοσμίως, της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας η οποία έχει άλλους σκοπούς. Και θέλω να πιστεύω ότι τούτο συντελείται στην εποχή μας και στην πατρίδα μας.

Όσοι εκκλησιάζεστε από το σπίτι και θελήσετε να κοινωνήσετε, έχω δώσει εντολή και στις άλλες εκκλησίες που τελείται κεκλεισμένων των θυρών η Θεία Λειτουργία, έπειτα από το τέλος να ανοίξουν οι θύρες του ναού και ένας ένας να προσέρχεστε με ευλάβεια, να φιλήσετε τον Ζωοποιό Σταυρό, να πάρετε να αγιασμένα λουλούδια και να κοινωνήσετε των Αχράντων Μυστηρίων».