40 χρονη μητέρα, κατέληξε σήμερα από κορωνοϊό - 20 νεκροί, 48 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 743 συνολικά

Στους 20  έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, που έγινε προηγουμένως, από τον καθηγητή  λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό προστασίας του πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά. Στην Ελλάδα σήμερα ήταν 48 είναι τα νέα κρούσματα και 743 πλέον, το σύνολο των κρουσμάτων

Νωρίτερα, σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι κατέληξαν δύο νοσηλευόμενοι στο «Σωτηρία».

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το νεαρότερο θύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, είναι μία 40χρονη μητέρα τριών παιδιών από την Καστοριά, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 40 μόλις ετών, ούσα  δυστυχώς το νεαρότερο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο κος Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση επισήμανε πως όλοι όσοι είναι πάσχοντες κατ’οίκον και έχουν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, πρέπει να είναι σε τακτική επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό τους.

Τα τέκνα της άτυχης γυναίκας καθώς και ο σύζυγός της, βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς περίμεναν τα αποτελέσματα του δείγματος, το οποίο βγήκε επίσης θετικό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, γίνονται προσπάθειες προκειμένου να βρεθούν οι επαφές που είχε η γυναίκα πριν καταλήξει -τις τελευταίες 10-15 ημέρες.

Η εκλιπούσα παρέμενε στο σπίτι της και έπασχε από χρόνιο νόσημα. Στο πώς κόλλησε τον ιό, ακόμη δεν μπορούν να δοθούν απαντήσεις, καθώς η γυναίκα δεν είχε πολλές μετακινήσεις. Αυτό που υπολογίζουν και διερευνούν, είναι τι γίνεται με τα παιδιά που βρίσκονται στις σχολικές μονάδες.

Νίκος Χαρδαλιάς: Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί. 

Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί και να ακολουθεί τις οδηγίες που έχουν δοθεί πιστά, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το πρώτο 24ωρο εφαρμογής του μέτρου 1,3 εκατ. Sms διεκπεραιώθηκαν, ένα υψηλό ποσοστό δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Διαμήνυσε όσο πιο αυστηρά εςφαρμόσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας.