Προς απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι πολίτες θα ενημερώνουν με SMS πού πηγαίνουν

Σε ανακοίνωση πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ενώ περιορίζεται και η  λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας.
Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων, θα γνωστοποιηθεί και το γεγονός, ότι οι πολίτες θα πρέπει μέσω αποστολής SMS, (μηνυμάτων από το κινητό), προς συγκεκριμένο αριθμό, να  δηλώνουν -μέσω μίας ειδικής φόρμας-  το πού κάθε φορά  κατευθύνονται.
Όλα αυτά προβλέπεται ότι θα ανακοινωθούν απόψε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλία, στο πλαίσιο της επίσημης ημερησίας ενημέρωσης, για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο αριθμός για την αποστολή των SMS

Πρόκειται για ενα σύστημα υποβολής SMS με συγκεκριμένες επιλογές (σ.σ. εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.λπ.) που είχε επεξεργαστεί με μυστικότητα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ο αριθμός θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται Το Βήμα, (συντάκτης: Βασίλης Λαμπρόπουλος), ο 13030 όπου θα αναγράφεται το όνομα και μια δήλωση του αιτούντος για τον σκοπό της μετακίνησή τους.
Αν δηλαδή θα πηγαίνει στις μόνες επιτρεπτές εκτός οικίας δραστηριότητες: στην εργασία του, για είδη πρώτης ανάγκης ή στο φαρμακείο.
Κάθε σκοπός μετακίνησης θα έχει έναν κωδικό όπου και θα πληκτρολογείται.
Στόχος της κυβέρνησης είναι με αυτόν τον τρόπο να σταματήσουν οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις κι έξοδοι πολιτών που είχαν υπάρξει τις τελευταίες ημέρες.

Οι απαραίτητες περαιτέρω διευκρινίσεις

Βεβαίως, θα πρέπει να υπάρξουν διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις που θα μπορούν να γίνονται. Π.χ. αν θα απαγορευτεί μια μικρή βόλτα ή με το αυτοκίνητο για κάποιον συγκεκριμένο προορισμό πέραν των παραπάνω.
Και τα ερωτήματα είναι πολλά για τις καθημερινές συνήθειες, όπως για παράδειγμα,  για το αν θα μπορεί κάποιος να πάει στο σπίτι των υπερήλικων γονιών του ή να δει τα παιδιά του ή να βγάλει βόλτα τον σκύλο του.
Το παραπάνω μοντέλο χρησιμοποιείται στη Γαλλία με την υποβολή email όπου γίνεται αναφορά του σκοπού της μετακίνησης.

 

Προτεινόμενα για εσάς