Στους 10 οι νεκροί στην Ελλάδα - Και γυναίκα έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

Ακόμη ένας ασθενής που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο κατέληξε το απόγευμα Παρασκευή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας στα εννέα.

Πρόκειται για το τρίτο θύμα του κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, που μετρούν δυστυχώς 4 θύματα, καθώς πριν από λίγο κατέληξε και μία 93 χρονη γυναίκα.

Νεκρή  93χρονη στο Νοσοκομείο του Ρίου

Πρόκειαι για μία γυναίκα 93 ετών, με σοβαρά προβλήματα υγείας, η οποία διεγνώσθη με κορωνοϊό και εξέπνευσε σήμερα Παρασκευή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου και νοσηλευόταν.

Η 93χρονη είναι το 10ο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα και είναι  η πρώτη γυναίκα που χάνει τη ζωή της στη χώρα μας από τον ιό.

Νωρίτερα σήμερα κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσίοδρας, ανακοίνωσε ακόμη τρεις θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

Και οι τρεις περιπτώσεις αφορούσαν σε άνδρες μεγάλης ηλικίας με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Οι δυο κατέληξαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και ο άλλος σε νοσοκομείο της Κοζάνης.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο λοιμωξιολόγο καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, 90 ασθενείς παραμένουν σε νοσηλεία, εκ των οποίων οι 20 είναι πλέον διασωληνωμένοι.

Όπως επισήμανε ο κος Τσιόδρας, από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί, τα 84 είναι απροσδιορίστου προέλευσης.