«Στρατηγείο» τρόμου το τούνελ στην αυλή της οδού Αυλώνος

Το τούνελ βρισκόταν σε ακάλυπτο χώρο αυλής διαμερίσματος στην οδό Αυλώνος στα Σεπόλια. Είχε βάθος 4 μέτρων και μήκος… 25 μέτρων,  ενώ έβγαζε στο δρόμο. Ενδιάμεσα υπήρχε πρόσβαση σε έναν χώρο 20 τετραγωνικών μέτρων, όπου υπήρχε  κρυμμένος βαρύς οπλισμός.

Εκτός από δύο αντιαρματικά LOW μιας χρήσης, η αστυνομία ανακάλυψε καλάσνικοφ, πιστόλια, πολυβόλο, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, ψηφιακά πειστήρια USB και υπολογιστές.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για «στρατηγείο-γιάφκα», στο οποίο οι ένοικοι είχαν στήσει σε όλα τα σημεία, περιμετρικά, κάμερες ασφαλείας, τις οποίες μπορούσαν να βλέπουν και απομακρυσμένα από το κινητό τους!

Στις δύο επιχειρήσεις που προχώρησε η Αντιτρομοκρατική χθες, σε Σεπόλια και Εξάρχεια  και σε συνεργασία με την ΕΥΠ, προσήχθησαν περισσότερα από 20 άτομα, τουρκικής υπηκοότητας και κάποιοι κουρδικής καταγωγής, φερόμενα ως μέλη της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης DHKP-c (Eπαναστατικό Λαϊκό Aπελευθερωτικό Κόμμα-Mέτωπο).

Για κάποια άτομα από τις προσαγωγές φέρεται να εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης από τις τουρκικές αρχές για τις δραστηριότητες της οργάνωσης, που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από την Τουρκία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τις προσαγωγές, περίπου 10 θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Η κλοπή οπλισμού στην Λέρο

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με τις Ενοπλες Δυνάμεις, ερευνούν το  ενδεχόμενο ο βαρύς οπλισμός να προέρχεται από τη μυστηριώδη κλοπή οπλισμού από αποθήκη της Υπηρεσίας Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου, η οποία είχε διαπιστωθεί τον Σεπτέμβριο του 2019. Είχε καταγραφεί η απώλεια δύο αντιαρματικών τύπου LΟWM72, ισάριθμων ρουκετών που τα συνοδεύουν, δύο ναρκών, 22 χειροβομβίδων, έξι οπλοβομβίδων, περίπου 30 μέτρων φυτιλιού και ορισμένων καπνογόνων. Τότε είχαν εξεταστεί ως ύποπτα αρκετά στελέχη των ΟΥΚ, με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, να εκτιμούν ότι η κλοπή τους είχε γίνει σε βάθος χρόνου και πιθανότητα όχι από τους ίδιους δράστες.

Στρατιωτικοί και αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει δύο… εισόδους στην επίμαχη αποθήκη οπλισμού στη Λέρο. Οπως είχε θυμηθεί ο νυν αποθηκάριος, η πρώτη, όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει, είχε γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου 2018, από τον προκάτοχό του και δύο ακόμη στελέχη των ΟΥΚ, οι οποίοι είχαν καταστεί βασικοί ύποπτοι. Ο κύκλος των υπόπτων είχε διευρυνθεί καθώς υπήρχε και δεύτερη είσοδος στην επίμαχη αποθήκη, λίγες μέρες μετά την πρώτη, στις αρχές Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων». Κάποιο άτομο, που δεν θυμόταν ποιος ήταν, του είχε ζητήσει τα κλειδιά και τους κωδικούς του συναγερμού προκειμένου δύο άνδρες των ΟΥΚ να πάρουν στρατιωτικό υλικό που θα χρησιμοποιούσαν στην άσκηση. Αυτή η μονάδα των ΟΥΚ είχε έδρα στην Αθήνα και αριθμούσε 80-100 άτομα.