Η τελευταία προειδοποίηση του πρωθυπουργού, για την πιθανότητα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Η «συμπεριφορά» των πολιτών το Σαββατοκύριακο θα επηρεάσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με το αν θα λάβει επιπλέον μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η φράση που ακολουθεί από το διάγγελμα Μητσοτάκη ερμηνεύεται ως η τελευταία προειδοποίηση, πριν από την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Το οπλοστάσιο των μέτρων περιορισμού που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση έχει σχεδόν εξαντληθεί. Το κακό θέλει έναν κρίκο δίπλα του για να απλωθεί. Και αυτή την αλυσίδα του τρόμου μπορούμε να τη σπάσουμε αν κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αν μείνουμε σπίτι, αποφεύγοντας όλες τις περιττές επαφές.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε. Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι. Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.

Με λίγα λόγια, αν οι πολίτες δεν κόψουν τις άσκοπες βόλτες τις επόμενες ημέρες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας από τη Δευτέρα.

Αποκρυπτογραφώντας τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι του δηλώσεις ήταν το τελευταίο… καμπανάκι πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας. «Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος