Παράταση του επιδόματος ανεργίας για δύο μήνες - Ποιους αφορά

Σήμερα ή αύριο θα εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  με την οποία καλύπτονται όλοι όσοι  έπαιρναν επίδομα ανεργίας και αυτό έληξε  το πρώτο τρίμηνο του 2020. Με την ΠΝΠ επεκτείνεται η λήψη του επιδόματος για δύο μήνες, δηλαδή μέχρι και τέλος Μαΐου».

Με διάταξη που θα περιληφθεί επίσης στην ΠΝΠ, θα δοθεί η δυνατότητα, με ΚΥΑ του υπουργού Εργασίας και Οικονομικών, να επεκτείνεται αυτός ο χρόνος περαιτέρω αν αυτό καταστεί αναγκαίο», όπως είπε  ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στην Βουλή.

Για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου επισήμανε ότι στον τουριστικό τομέα υπάρχουν εργαζόμενοι που το επίδομα ανεργίας το δικαιούνταν ως το Δεκέμβριο. «Είναι σίγουρο ότι για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της κρίσης θα χρειαστούν περισσότερα μέτρα στην πορεία. Από τώρα επισημαίνουμε ότι και η θετική διάταξη που ανακοινώσατε, για τους ανέργους, έχει δύο μεγάλα κενά. Για τους εποχιακά εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο, στον επισιτισμό, εάν για οποιοδήποτε λόγο, εργαζόμενος έχει δουλέψει λιγότερο από έξι μήνες, το επίδομα ανεργίας που ελάμβανε μπορεί να ήταν μέχρι το Δεκέμβριο και άρα δεν τον καταλαμβάνει η διάταξη που μόλις ανακοινώσατε. Επίσης, εάν ένας εργαζόμενος που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσε να εργαστεί στον τουρισμό πέρυσι και δεν είχε λάβει το εποχιακό επίδομα και είναι μακροχρόνια άνεργος, δεν θα περιληφθεί στη διάταξη. Συνεπώς είναι στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα αλλά έχουν κενά», είπε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.