Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο ο βουλευτής ΝΔ, Χρήστος Κέλλας

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας νοσηλεύεται από το βράδυ της Κυριακής ο βουλευτής και γιατρός Χρήστος Κέλλας.

Ο βουλευτής, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, βρίσκονταν στο σπίτι του στη Λάρισα σε απομόνωση.

Την Κυριακή, και μετά από «δύο ημέρες ηρεμίας», όπως σημείωσε ο ίδιος, ανέβασε πυρετό και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με το protothema.gr  η νόσηση του βουλευτή της ΝΔ απο τον κορωνοϊό, που αποτελεί και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Βουλή, αναγκάζει το προεδρείο του κοινοβουλίου σε περαιτέρω μέτρα θωράκισης και προστασίας βουλευτών και εργαζομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες το σύνολο των συνεδριάσεων των επιτροπών που ήταν προγραμματισμένες για την τρέχουσα εβδομάδα πιθανότατα θα αναβληθεί. Επίσης, θα υπάρξει σημαντικός περιορισμός της συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων που είναι προγραμματισμένες για σήμερα.

Πού είχε πάει

Πέραν αυτών απο την ιχνηλάτιση διαπιστώθηκε οτι ο κ. Κέλλας επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Μέγαρο του κοινοβουλίου. Τα γραφεία έχουν ήδη απολυμανθεί όπως και όλη η Βουλή ενώ οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος θα παραμείνουν για 14 ημέρες σε κατ οίκον περιορισμό. Η Εθνική Τράπεζα έχει στείλει δύο άλλους εργαζόμενους προκειμένου το υποκατάστημα να συνεχίσει να εξυπηρετεί.

Επίσης το καφενείο του κοινοβουλίου παραμένει κλειστό.

Σε «καραντίνα» έχει τεθεί και το πολιτικό γραφείο του κ. Κέλλα επι της οδού Σέκερη ενώ οι συνεργάτες του βουλευτή τέθηκαν σε κατ οίκον περιορισμό.

Αρνητικός

Πάντως, εργαζόμενος κοινοβουλευτικής ομάδας που εμφάνισε υψηλό πυρετό, βγήκε αρνητικός στο τεστ για κορωνοϊού.

Σε καραντίνα μπήκε και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς η ιχνηλάτηση έδειξε ότι ο Χρήστος Κέλλας είχε επισκεφτεί το κεντρικό κτήριο επι της οδού Αχαρνών την περασμένη Πέμπτη.