Σε κατ΄ οίκον περιορισμό επιβάτες του Blue Star Μύκονος - Αποβιβάστηκαν κανονικά ενώ υπήρχε ύποπτο κρούσμα

Σε καραντίνα για τουλάχιστον 8 ώρες έχει τεθεί από τις 2.30 τα ξημερώματα το  Blue Star Mykonos καθώς μέλος του πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Το πλοίο ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση από το λιμάνι της Καβάλας (Τετάρτη 11/03/2020 ώρα 22:30) με προορισμό τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το νομίατρο της Καβάλας έδωσαν εντολή το πλοίο να αποκλειστεί μόλις φθάσει στο λιμάνι της Μύρινας στην Λήμνο και μέχρι βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το μέλος του πληρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλοίο βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος .

Το μέλος του πληρώματος που έχει εμφανίσει τα ύποπτα συμπτώματα δεν έχει ταξιδέψει σε χώρες του εξωτερικού και αν βρεθεί θετικός στον κορονοϊό θα υπάρχει δυσκολία στην ιχνηλάτηση του κρούσματος.

Ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Μαρινάκης τόνισε πως το πλοίο παραμένει δεμένο στο λιμάνι για να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, αλλά πρόσθεσε πως ο κόσμος  αποβιβάστηκε κανονικά.

Κατόπιν οι επιβάτες ενημερώθηκαν από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατά οίκον περιορισμό.

Καταγγελίες

Επιβάτης του πλοίου μίλησε στο MEGA για την πορεία του πλοίου μέχρι τη Λήμνο και την κατάσταση που επικρατεί εντός του, καταγγέλλοντας καθυστέρηση στην ενημέρωσή τους για το περιστατικό.

«Δεν θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει το πλοίο από τη στιγμή που το περιστατικό διαπιστώθηκε στην Καβάλα» δήλωσε επιβάτης του πλοίου και περιέγραψε το χρονικό της πορείας του. Όπως είπε, για το ύποπτο κρούσμα κοροναϊού, οι επιβάτες ενημερώθηκαν στις 06:00 το πρωί, τέσσερις περίπου ώρες μετά την άφιξή τους στο λιμάνι της Λήμνου.

«Το διάστημα αυτό, η ενημέρωση από το προσωπικό αφορούσε στην αναμονή έγκρισης από το λιμεναρχείο της Λήμνου για αναχώρηση από εκεί, χωρίς όμως να αποκαλύπτουν τους πραγματικούς λόγους της καθυστέρησης» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την καταγγελία «το πρωί οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι λόγω ύποπτου κρούσματος κοροναϊού, το πλοίο δεν μπορεί να αναχωρήσει και ότι θα περιμένουν οκτώ ώρες έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων».

Σημειώνεται πως το ύποπτο κρούσμα βρισκόταν ήδη μέσα στο πλοίο, το οποίο ξεκίνησε από τον Πειραιά, όταν ο κόσμος επιβιβάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας και από εκεί μεταφέρθηκε σε δομή υγείας.

Όπως αναφέρει η επιβάτης του πλοίου, στο εσωτερικό του επικρατεί έντονη ανησυχία και εκνευρισμός.