Παραίτηση υπέβαλλε ο Μάνεσης, για το «fake» βίντεο

Ένα βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή που παρουσιάζει τα Σαββατοκύριακα στον Alpha ο Νίκος Μάνεσης και το οποίου περιέγραφε την κατάσταση στα σύνορα της Ελλάδας στον Εβρο, οδήγησε στην υποβολή παραίτησης του δημοσιογράφου.

Το πρόβλημα  με το συγκεκριμένο βίντεο ήταν πως είχε προβληθεί το 2015 και αφορούσε άλλα γεγονότα. Μάλιστα, με ανακοίνωσή του το Εθνικό Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κάλεσε το κανάλι του Alpha σε ακρόαση, διότι μετέδωσε ψευδή γεγονότα ως αληθή.

Ο Νίκος Μάνεσης από την πλευρά του θέλησε να τοποθετηθεί και να ζητήσει συγγνώμη για το λάθος και ανέφερε πως αναλαμβάνει πλήρως όλη την ευθύνη για ό,τι συνέβη.

Ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος μετά το εν λόγω περιστατικό μίλησε στο protothema.gr και αποκάλυψε πως εκτός από την ανάληψη ευθύνης, υπέβαλε την παραίτησή του στον Alpha και ανακοίνωσε πως θα αναλάβει εκείνος τις όποιες κυρώσεις αποφασίσουν τα μέλη του ΕΣΡ μετά την ακρόαση της 10ης Μαρτίου.

«Έθεσα την παραίτησή μου στην διακριτική ευχέρεια του Alpha και αναλαμβάνω όλο το βάρος των όποιων πιθανών κυρώσεων. Τι άλλο να κάνω; Χαρακίρι;» ενώ τόνισε πως η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή από την διοίκηση του καναλιού αλλά θα «τίθεται διαρκώς μέχρι να τελειώσει αυτή η ιστορία».