Έβρος: Απωθήθηκαν 4.600 απόπειρες εισόδου στα σύνορα, μέσα σε 12 ώρες (Videos)

Σε ενημέρωση όσον αφορά στις παράνομες προσπάθειες εισόδου στον Έβρο προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση λοιπόν το 12ωρο από τις 06.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης, στην περιοχή του Έβρου:

– Συνελήφθησαν 11 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από το Αφγανιστάν.

– Εμποδίστηκαν 4.600 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

Για τις 4,5 ημέρες από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης τα σωρευτικά δεδομένα είναι τα ακόλουθα:

– Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 32.423 περιπτώσεις και έχουν συλληφθεί 231 άτομα.

Την ίδια ώρα videos, από τις δράσεις επιτήρησης στην Περιοχή Ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού και Ανώτερης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Τα στελέχη του στρατού, όπως φαίνεται, επιχειρούν νύχτα και μέρα στην ξηρά, στον ποταμό Έβρο αλλά και στη θάλασσα για να εμποδίσουν τους παράνομους μετανάστες από το να περάσουν στην Ελλάδα.

Το οπτικοακουστικό υλικό περιλαμβάνει αποτροπή στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας, βολές στα φυλάκια και νυχτερινά πλάνα απώθησης μεταναστών, εντός των υδάτων.


Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφτηκαν την παρέμβριο Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού, προκειμένου να επιθεωρήσουν τα μέτρα επιτήρησης κατά μήκος των συνόρων στο νομό Έβρου, τα οποία ενισχύονται με σκοπό την αποτροπή των παράνομων εισόδων προς την Ελλάδα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος