Σε καραντίνα, για κορωνοϊό, κρουαζιερόπλοιο που κατευθύνεται στην Κέρκυρα

Σε καραντίνα έχει τεθεί, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera με 2000 επιβάτες  που αναμένεται να φτάσει την Πέμπτη στην Κέρκυρα. Η ανησυχία αυξάνεται καθώς η ενημέρωση των επιβατών για την ύπαρξη κινδύνου μόλυνση με τον κορωνοϊό, έγινε ενώ είχαν κάνει στάση στην Αθήνα με κάποιους από αυτούς να έχουν κυκλοφορήσει στην πόλη.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο καπετάνιος του πλοίου κατά τη στάση του στον Πειραιά ενημέρωσε τους επιβάτες να επιστρέψουν άμεσα στο κρουαζιερόπλοιο και να παραμείνουν σε αυτό, καθώς επιβάτης που είχε ταξιδέψει με αυτό, την περασμένη εβδομάδα και αποβιβάστηκε στη Γένοβα, διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Δεν υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού στο πλοίο που φτάνει στην Κέρκυρα

Στο πλοίο, που ξεκίνησε την 11ήμερη κρουαζιέρα του από τη Γένοβα της γειτονικής Ιταλίας, επιβαίνουν 1.572 επιβάτες, από διάφορες χώρες του κόσμου και ήδη έχει καταπλεύσει στα λιμάνια Κατακόλου, Ηρακλείου Κρήτης, Ρόδου και Πειραιά.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας επισημαίνει ότι «ανάμεσα στους επιβαίνοντες δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό κορωνοϊού καθώς έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από υγειονομικές αρχές, αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία».

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στην κρουαζιέρα για την αντιμετώπιση του ιού

«Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα μέτρα που λαμβάνονται ήδη εκ μέρους των εταιρειών κρουαζιέρας, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων εφαρμόζοντας αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΟΛΚΕ , ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε κατάπλου, η υγειονομική αρχή του πλοίου εκδίδει πιστοποιητικό υγείας για το σύνολο των επιβαινόντων σε αυτό.