Γέμισε ποντίκια το Σύνταγμα - Επιχείρηση «εξολόθρευσης» από την περιφέρεια

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (4/3) η περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση μυοκτονίας.

Το αίτημα ήλθε από τον Δήμο Αθηναίων, μετά από τις καταγγελίες των πολιτών, με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής να αναφέρει:

«Μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής του Κεντρικού Τομέα Αττικής Ευάγγελος Πασβούρης με στελέχη της υπηρεσίας του Δημόσιου Απολυμαντηρίου, προέβησαν άμεσα σήμερα στις 6 το πρωί στη διαχείριση του αιτήματος του δήμου Αθηναίων για εφαρμογή μυοκτονίας στην Πλατεία Συντάγματος.

Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε χθες την παρέμβαση της Περιφέρειας καθώς, όπως επισημαίνει στο σχετικό αίτημα, η υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης «δέχεται καθημερινά σωρεία καταγγελιών για την ύπαρξη τρωκτικών στην Πλατεία Συντάγματος (στην πλευρά της οδού Όθωνος)».

Η εφαρμογή μυοκτονίας έγινε από τα αρμόδια συνεργεία της Περιφέρειας σε συνεργασία με υπάλληλους του Δήμου Αθηναίων και αναμένεται να επαναληφθεί το επόμενο διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει παρέμβει σε 430 περιπτώσεις κτηρίων και σημείων στον Κεντρικό Τομέα κατά την περίοδο του 2019.