«Μόνο τα μάτια δεν αφήνουν DNA» - Να αθωωθεί ο ηθοποιός που κατηγορείται για βιασμό του ταξιτζή ζητά η Εισαγγελέας

Την αθώωση του ηθοποιού που είχε κατηγορηθεί για τον βιασμό ταξιτζή ζήτησε η εισαγγελέας, βασιζόμενη στην έκθεση του γενετιστή, πραγματογνώμονα, Γιώργου Φίτσιαλου ο οποίος είχε τονίσει πως δεν είχε βρεθεί DNA του ηθοποιού πουθενά.

«Για όλα όσα έχουν διατυπωθεί υπάρχει ένας αντίλογος» τόνισε η εισαγγελέας διευκρινίζοντας: «όμως υπάρχει ένα αποδεικτικό στοιχείο στη δικογραφία για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος. Αυτό το στοιχείο είναι η έκθεση Dna της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών. Σε αυτή προκύπτει ότι δεν εντοποιδτηκε κανένα ίχνος dna του κατηγορουμένου στον οδηγό ταξί. Ο γενετιστής κύριος Φιτσιαλος όσον αφορά στην συγκεκριμένη έκθεση εισέφερε στο δικαστήριο μια ακαταμάχητη επιστημονική άποψη ότι μόνο τα μάτια δεν αφήνουν dna. Η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσιας δεν αφήνει περιθώρια. Όσο για το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να φορούσε γάντια δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε τέτοιο συμπέρασμα. Ούτε ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος φορούσε γάντια όταν του άγγιξε τη ρόγα. Προτείνω να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού».

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του ηθοποιού μόνο για το αδίκημα της κατοχής μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Η δικη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.