Καιρός: Λιακάδα για το πέταγμα του Χαρταετού & ανοιξιάτικες θερμοκρασίες την Καθαρά Δευτέρα

Ιδανικός καιρός σήμερα, Καθαρά Δευτέρα,  για όσους θέλουν να πετάξουν χαρταετό.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, οι καιρικές συνθήκες σήμερα είναι σε όλη τη χώρα ιδανικές για να τηρηθεί το έθιμο του καλωσορίσματος της Άνοιξης με το πέταγμα του χαρταετού, αλλά και για να εορταστούν τα Κούλουμα, η αρχή της Σαρακοστής, στην ύπαιθρο.

Κατά το μεγαλύτερο μέρος της εορταστικής αυτής ημέρας, θα επικρατεί ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, που κατά διαστήματα, προς το απόγευμα σε ορισμένες περιοχές, θα πυκνώσουν.

Τοπικές βροχές αναμένονται μόνο στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά ως το απόγευμα, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο και να φτάνει κατά τόπους και τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν από το απόγευμα και θα φτάσουν μέχρι και τα 7 μποφόρ.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού, για την Καθαρά Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020

Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη 

Καιρός: Αραιές νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος. Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών στη δυτική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά τοπικά 5 και στο Θρακικό από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις στα βόρεια αυξημένες, με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά μέχρι το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης από τις βραδινές ώρες. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.