«Μεταφέρουν» σε άλλες ημερομηνίες τα καρναβάλια - Μετά την Πάτρα και η Ξάνθη

Η μία μετά την άλλη, οι πολεις της Ελλάδας που διοργανωνουν καρναβάλια τα «μεταφέρουν» σε άλλες ημερομηνίες λόγω της απαγόρευσης των εκδηλώσεων εξαιτίας του κορωνοίου.

Μετά την Πάτρα όπου το καρναβάλι θα διοργανωθεί την τελευταία βδομάδα του Ιουνίου,  πως ο ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η Ξάνθη προσανατολίζεται να μεταθέσει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούν την Παρασκευή έκτακτη σύσκεψη τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του καρναβαλιού

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις ακόμα  για μετακίνηση του θεσμού την Πρωτομαγιά ή σε άλλη ημερομηνία.

Περίπου ενάμιση εκατομμύριο ευρώ έσοδα αναμένεται να χαθούν από την τοπική οικονομία της Ξάνθης και των γύρω περιοχών από την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων το προσεχές τριήμερο.  «Για ποιο λόγο μια τόσο απότομη κίνηση; Για ποιο λόγο ξεκινούν τα προληπτικά μέτρα από τον πολιτισμό; Στα γήπεδα που συναθροίζονται χιλιάδες άνθρωποι δεν υπάρχει πρόβλημα; Στα θέατρα και τους κινηματογράφους; Γιατί πανικοβάλουν τον κόσμο;» δήλωσε την Πέμπτη (28.2) στο ethnos.gr o δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης και πρόσθεσε: «Είναι μια βόμβα στην τοπική οικονομία όχι μόνο της Ξάνθης αλλά και της Καβάλας και της Χρυσούπολης. Εστιατόρια, μαγαζιά, ξενοδοχεία και επαγγελματίες περιμένουν να δουλέψουν».