Στο Λονδίνο σε σχολική εκδρομή η κόρη της 40χρονης που νοσεί από κορωνοϊό - Κλειστό προληπτικά αύριο το Κολλέγιο Αθηνών

Συναγερμός σήμανε στο Κολλέγιο Αθηνών, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό πως το Ίδρυμα ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών πως νοσεί από τον κορωνοϊό μητέρα δύο μαθητών του κολλεγίου, η οποία νοσηλεύεται στο Αττικό νοσοκομείο.

Το Κολλέγιο έχει τεθεί σε επιφυλακή από την πρώτη στιγμή, ωστόσο ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η κόρη της 40χρονης τραπεζικού βρίσκεται μαζί με συμμαθητές της σε εκδρομή στο Λονδίνο.

Η μεγάλη κόρη της 40χρονης που νοσηλεύεται με κορωνοϊό βρισκόταν με τη μητέρα της στη Βόρεια Ιταλία, επέστρεψε στην Ελλάδα και αμέσως αναχώρησε για το Λονδίνο μαζί με 100 συμμαθητές της στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Το κορίτσι θα ελεγχθεί στο Λονδίνο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Από τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα εξαρτηθεί εάν τα παιδιά που συμμετέχουν στην εκδρομή θα επιστρέψουν άμεσα στην Αθήνα. Ταυτόχρονα έγινε γνωστό πως στο Κολλέγιο Αθηνών είναι μαθητής και το δεύτερο παιδί της 40χρονης τραπεζικού που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Η διοίκηση του Κολλεγίου σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στους γονείς των μαθητών, πληροφορώντας για το συγκεκριμένο γεγονός και χωρίς να αναφέρει ζήτημα λήψης μέτρων.

Το μήνυμα του Κολεγίου προς τους γονείς

Το μήνυμα που έστειλε το Κολλέγιο στους γονείς των μαθητών του και υπογράφεται από τον Απόστολο Αθανασόπουλο, συνδιευθυντή του Κολεγίου και Συντονιστή Σχολικών Μονάδων έχει ως εξής:

«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στον νέο κορωνοϊό Covid 2019. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη. Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία».

Κλειστό αύριο προληπτικά το Κολλέγιο Αθηνών

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή για προληπτικούς λόγους τρία σχολεία στη περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο μέλος της σχολικής κοινότητας να έχει έλθει σε επαφή με άτομο προσβληθέν από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για:

-Το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών

– Το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Κολλεγίου Ψυχικού

– Το νηπιαγωγείο «Ι.Μ Καρράς».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος