Βίντεο σοκ: Λιντσάρισμα αστυνομικών στην Χίο - Καταγγελίες για πυροβολισμούς στην Μυτιλήνη

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η περιοχή Διαβολόρεμα στη Λέσβο μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων, οπού σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τρεις τραυματίες, ένας πολίτης και δύο αστυνομικοί.

Στο σημείο έχουν παραταχθεί ισχυρές  δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εμποδίσουν τους κατοίκους να πλησιάσουν στο σημείο, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί η νέα κλειστή δομή για πρόσφυγες και μετανάστες.

Μάλιστα,ξέσπασε πυρκαγιά μέσα στο δάσος της Καράβας, όπου θα κατασκευαστεί η δομή, η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της Λέσβου προκλήθηκε από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και δακρυγόνων από την πλευρά της αστυνομίας.

Επίσης, κάτοικοι καταγγέλλουν ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν αλλά πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί δεν χρησιμοποίησαν σφαίρες

Λιντσάρισμα

Την ίδια στιγμή, σε λιντσάρισμα ανδρών των ΜΑΤ που βρίσκονταν στα δωμάτιά τους στο ξενοδοχείο “Ερύθα” στη Χίο προχώρησαν μετά τις 2 το μεσημέρι πολίτες που κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο μετά την κινητοποίηση που έγινε στο κέντρο της πόλης και της πορείας που ακολούθησε στην Αστυνομία

Όπως μετέδωσε ο Γιάννης Τζούμας στο Ράδιο “Αλήθεια” οι πολίτες ήταν εκτός ελέγχου, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και στα δωμάτια που κοιμόντουσαν οι αστυνομικοί και τους ξυλοκόπησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τραυματιστεί 3 αστυνομικοί, ενώ με επέμβαση αξιωματούχου στη Δ/νση Αστυνομίας Χίου τα πνεύματα αυτήν την ώρα φαίνεται ότι έχουν ηρεμήσει.

Οι εθνοφύλακες

Αντιδρώντας στις εξελίξεις του τελευταίου 48ωρου στη Χίο, με την “απόβαση” δύναμης των ΜΑΤ στο νησί για να βρεθεί απέναντι από τους κατοίκους που διαμαρτύρονται για την κατασκευή υπερδομής για πρόσφυγες και μετανάστες στο Αίπος, δεκάδες εθνοφύλακες επιχείρησαν να παραδώσουν τα όπλα τους στην 96 ΑΔΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alithia.gr , μετά από συζήτηση που είχε μαζί τους ο Στρατιωτικός Διοικητής Ταξίαρχος Σταύρος Παπασταθόπουλος, δέχτηκαν, τελικά, να μην πραγματοποιήσουν την παράδοση, δίνοντας προθεσμία στην κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ ως το Σάββατο και να ματαιώσει την δημιουργία Κλειστού Μεταναστευτικού κέντρου και στο Αίπος, πέρα από την ΒΙΑΛ, που παραμένει σταθερά με 5500 – 6000 μετανάστες – πρόσφυγες.

Πρόσθεσαν ακόμα ότι τους πείραξε ιδιαίτερα η χρησιμοποίηση από τα ΜΑΤ και την κυβέρνηση για την έναρξη εργασιών στο Αίπος Στρατιωτικής δύναμης του Μηχανικού.