Επανεκπαίδευση των νεοπροσληφθέντων ειδικών φρουρών - Τι είπε ο αστυνομικός που τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ - Και νέο βίντεο

Δύο νεοπροσληφθέντες αστυνομικοί καταναλώνουν αλκοόλ σε μπαρ στο Γκάζι, αντιπαρατίθενται, συμπλέκονται και ο ένας πυροβολεί για να ξεφύγει. Προχθές 23χρονος ειδικός φρουρός παρκάρει τη μοτοσικλέτα του έξω από την ΑΣΟΕΕ για να παραλάβει οικείο πρόσωπο φορώντας αστυνομικό παντελόνι, άρβυλα και κράνος της ΔΙ.ΑΣ. Δέχεται επίθεση και βγάζει πιστόλι για να  απεμπλακεί.

Έντονος είναι ο προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ για τον τρόπο που αντιδρούν σε δύσκολες περιπτώσεις, στην προσωπική τους ζωή, νεαροί ένστολοι.

«Πρόκειται για νέα παιδιά που μετά τη θητεία τους στις Ειδικές Δυνάμεις, και χωρίς να έχουν κάνει κάτι άλλο επαγγελματικά, μπήκαν στην Ελληνική Αστυνομία, απέκτησαν εξουσία και οπλισμό, όχι όμως και ισχυρή αντίληψη της ιδιότητάς τους. Κάποιοι ίσως και να ντοπαρίστηκαν επικίνδυνα, κάτι που πρέπει να διακοπεί άμεσα πριν υπάρξουν ανεξέλεγκτες συνέπειες», επισημαίνουν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως επίκειται επανεκπαίδευση και καθοδήγηση των 1.500 αστυνομικών που… ταχύρρυθμα εντάχθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο υλοποίησης των κυβερνητικών υποσχέσεων.

Τι είπε ο αστυνομικός που τράβηξε όπλο

Εντωμεταξύ, ο νεαρός αστυνομικός που τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο όταν δέχτηκε επίθεση μέσα στην ΑΣΟΕΕ και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο φέρεται να είπε: «Πήγαινα ως ιδιώτης στο πανεπιστήμιο για να συναντήσω οικείο πρόσωπο, αλλά και στο πλαίσιο επιχειρήσεων τις τελευταίες 20 μέρες που προσλήφθηκα στην Ελληνική Αστυνομία. Σταμάτησα τη μηχανή έξω από το πανεπιστήμιο όταν ξαφνικά δέχθηκα την επίθεση μιας ομάδας ατόμων. Με πέταξαν κάτω και με έσυραν μέσα στο πανεπιστήμιο. Προσπάθησα να ξεφύγω, αλλά εγκλωβίστηκα. Δεχόμενος συνεχόμενες επιθέσεις, έβγαλα το όπλο για να απεμπλακώ. Οταν ήρθαν συνάδελφοι των ΜΑΤ με βοήθησαν να ξεφύγω».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η επίθεση προέρχεται από ομάδα αντιεξουσιαστών που δραστηριοποιείται στο πανεπιστημιακό ίδρυμα και το τελευταίο χρονικό διάστημα συμπαρίσταται σε μικροπωλητές που θέλουν να στήσουν ξανά πάγκους παρεμπορίου έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Νέο βίντεο

Νέο βίντεο από το επεισόδιο με τον αστυνομικό μέσα στην ΑΣΟΕΕ κυκλοφόρησε από ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σε αυτό φαίνεται ο αστυνομικός να κρατά το όπλο καθώς και ένα καδρόνι στο άλλο χέρι και ομάδα διαδηλωτών να φωνάζει.