Αστυνομικός με πολιτικά βγάζει όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ μετά από επίθεση εναντίον του (video)

Βίντεο με αστυνομικό να βγάζει το υπηρεσιακό του όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ κυκλοφορεί στα social media.  Ο καταγγελλόμενος ήταν εκτός υπηρεσίας και φορούσε πολιτικά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά  εδώ και λίγες εβδομάδες και ήταν ανάμεσα στους 1.500 αστυνομικούς που προσελήφθησαν πρόσφατα.

Ο νεαρός άνδρας  στάθμευσε την ιδιωτική του μηχανή απέναντι από την ΑΣΟΕΕ και κατέβηκε για να πάει να πάρει την κοπέλα του. Φορούσε άρβυλα, το παντελόνι που φοράνε οι άντρες της ΔΙ.ΑΣ. και κρατούσε το υπηρεσιακό κράνος της υπηρεσίας του στα χέρια. Οι νεαροί αναγνώρισαν ότι είναι αστυνομικός από το κράνος και τα άρβυλα. Τον τράβηξαν μέσα στο προαύλιο του ιδρύματος και τότε ξεκίνησε να ξεφεύγει η κατάσταση.

Τον περικύκλωσαν, τον ρώτησαν εάν είναι αστυνομικός και λίγο μετά άρχισαν να τον ξυλοκοπούν. Ο ειδικός φρουρός τράβηξε όπλο, χωρίς να πυροβολήσει. Οι νεαροί τον χτυπούσαν για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου αντιληφθεί η πλησιέστερη διμοιρία των ΜΑΤ τι συμβαίνει και επέμβει εν μέσω χρήσης χημικών.

Η ανάρτηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

«Η αστυνομία «παλεύει το οργανωμένο έγκλημα» βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας. Στην ΑΣΟΕΕ μπήκε σήμερα ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές/ -ριες. Επειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών.

Η αστυνομία με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης «παλεύει το οργανωμένο έγκλημα» βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας, ενάντια σε φοιτητές και φοιτήτριες.

Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει.

Η πραγματική απειλή για τη Δημοκρατία, είναι οι μαφιόζικες πρακτικές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.»

Επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από (30) περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.»

» Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.»

» Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.»

» Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού.»