Στηρίζει την εκδοχή των γονιών ο γιατρός του μωρού που έφερε ενδείξεις κακοποίησης -Τι είπε στην κατάθεσή του

Στηρίζει την εκδοχή της μητέρας ο θεράπων γιατρός του μωρού το οποίο μεταφέρθηκε  νεκρό στο «Αγλαία Κυριακού» και για το οποίο προέκυψαν ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης. Στην κατάθεσή του στην Ασφάλεια δήλωσε ότι το βρέφος έπασχε από μικροκεφαλία και γιαυτό του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή.

Ο γιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο, (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις. Αυτά ισχυρίζονται και οι γονείς του μωρού.

Ένας εκ των τριών

Εν τω μεταξύ οι αξιωματικοί του τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας περιμένουν την επίσημη ιατροδικαστική έκθεση νεκροτομής, που διενεργήθηκε χθες.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, που υποστηρίζει το σενάριο σεξουαλικής κακοποίησης είναι ένας εκ των τριών ειδικών που έχουν αναλάβει να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση

Το μόνο που είναι βέβαιο, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, με βάση την προφορική ενημέρωση από τον ιατροδικαστή, είναι ότι δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού, και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία.

Οι αστυνομικοί βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος και θα συνεκτιμήσει τα στοιχεία της προανάκρισης για να αποφανθεί.

Νωρίτερα το πρωί ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης είπε «από τον νεκροτομικό έλεγχο προέκυψαν κακώσεις παρά φύσιν» ενώ ερωτηθείς για την εκδοχή που προέβαλε η μητέρα του βρέφους και σχετίζονται με τη θεραπεία που λάμβανε λόγω της ασθένειάς του, ο κ. Μπουζιάνης απάντησε στον ΑΝΤ1 ότι «δεν γνωρίζω αυτές τις θεραπείες αλλά εμείς είπαμε ότι ήταν κάποιο αμβλύ όργανο που προκάλεσε τις κακώσεις». Ο έμπειρος ιατροδικαστής αποκάλυψε, μάλιστα, ότι «σε τόσο μικρή ηλικία, πρώτη φορά είδα τέτοιες κακώσεις».

Καμία δίωξη

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη, ενώ παραμένουν στην Ασφάλεια ο πατέρας του βρέφους και ο εξάδελφος του, που φιλοξενείτο τις τελευταίες μέρες στο διαμέρισμα, που διαμένει η οικογένεια στου Ζωγράφου.

Όπως είπαν οι αστυνομικοί, οι δύο άνδρες ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και παραμένουν στην Ασφάλεια οικειοθελώς και με την μορφή φιλοξενίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση, καθώς δεν μπορούν να κρατηθούν.