Απεργιακό χάος στους δρόμους της Αθήνας - Ξαφνικό χειρόφρενο σε τρένα-προαστιακό

Χάος στους δρόμους έχει προκαλέσει η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ καθώς κανένα από τα ΜΜΜ δεν κινείται.

Στις μεγάλες δυσκολίες για όλους τους Αθηναίους ήρθε να προστεθεί η αιφνιδιαστική κινητοποίηση εργαζομένων στα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν και οι συρμοί αυτών των μέσων σταθερής τροχιάς παρα το γεγονός ότι μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης ήταν γνωστό ότι ΟΣΕ και Προαστιακός θα κινηθούν κανονικά

Λεωφορεία, μετρό, ησαπ και τρόλεϊ τραβουν τράβηξαν σήμερα χειρόφρενο. Κανονικά λειτουργούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί πολύ αυξημένη κίνηση υπήρχε και στα δύο ρεύμα της λεωφόρου Κηφισού από τη Μεταμόρφωση μέχρι τον Ταύρο ενώ προβλήματα αντιμετώπιζαν οι οδηγοί στην κάθοδο της Κηφισίας, την κάθοδο της Μεσογείων, την Ηλιουπόλεως προς το κέντρο, την Αλεξάνδρας προς τον κόμβο των Αμπελοκήπων, την άνοδο της Συγγρού, την Βασίλισσης Σοφίας και την Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Τροχαία, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στους εξής δρόμους:

  • Αθηνών-Λαμίας (Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος) – Από ΚΤΕΛ έως Αττική Οδό
  • Αθηνών-Λαμίας (κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος) – Από Αττική Οδό έως ΚΤΕΛ
  • Μεσογείων (προς Αθήνα)
  • Κατεχάκη (ρεύμα από Ηλιούπολη) – (Προς Αθήνα)
  • Λ. Κηφισίας (άνοδος)
  • Λ. Κηφισίας (κάθοδος)
  • Βασ. Κωνσταντίνου
  • Λ. Συγγρού (άνοδος)
  • Βασ. Αμαλίας

Στην Αττική οδό παρατηρούνται καθυστερήσεις 5-10 λεπτών, από Μεταμόρφωση έως Κηφισίας, προς Αεροδρόμιο.

ΑΠΕΡΓΙΑ

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν ισχύουν σήμερα τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος). Παράλληλα, επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα. Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Δύο συγκεντρώσεις, μία του ΠΑΜΕ που έχει προγραμματιστεί στις 10.30 στα Προπύλαια και μία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, θα γίνουν την Τρίτη στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Τροποποιήσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων

Σε τροποποιήσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων αναμένεται να προχωρήσουν και οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω απεργιακής κινητοποίησης πέντε ναυτεργατικών σωματείων, με αφορμή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τα πλοία που θα βρίσκονται σε αυτά τα λιμάνια αναμένεται να αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων.