Αποκάλυψη φρίκης από τον ιατροδικαστή για το βρέφος που μεταφέρθηκε νεκρό στο Αγλαΐα Κυριακού

Σεξουαλική κακοποίηση είχε υποστεί τελικά το 11 μηνών βρέφος από τη Συρία που μετέφερε νεκρό ο πατέρας του στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το ιατρικό πόρισμα που έγινε στο βρέφος. Ωστόσο, ακόμη, αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Σύμφωνα, πάντα με το πόρισμα, η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη.

Το 11 μηνών βρέφος μεταφέρθηκε την Κυριακή, στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, χωρίς να αναπνέει και χωρίς να έχει σφυγμό.

Με τη μακροσκοπική εξέταση στο νοσοκομείο διαπίστωσαν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, ωστόσο υπήρξε και το σενάριο το σώμα του παιδιού να έχει υποστεί αλλοιώσεις λόγω πάθησης που είχε.

Και τα άλλα παιδάκια

Οι γονείς του, πρόσφυγες από τη Συρία που ζουν στου Ζωγράφου, προσήχθησαν, καθώς ο ιατροδικαστής είχε εντοπίσει από την πρώτη στιγμή στο μόλις 11 μηνών κοριτσάκι, σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Σε πρώτη φάση σήμερα θα εξεταστούν από ιατροδικαστή, τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας των Σύρων, ένα κοριτσάκι 11 μηνών και ένα αγοράκι δυόμισι ετών, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Και τα δύο παιδιά φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και θα εξεταστούν από ειδικούς. Θα ληφθεί γενετικό υλικό τόσο από εκείνα, όσο και από τους γονείς τους.

Το δεύτερο ζευγάρι που έμενε μαζί με τα παιδιά του στο διαμέρισμα στου Ζωγράφου έλειπε τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη και εκεί θα τους αναζητήσουν από την ΕΛ.ΑΣ. για να δώσουν κατάθεση αλλά και δείγμα DNA.

Κατάθεση θα δώσουν και οι άνθρωποι της ΜΚΟ που είχαν νοικιάσει το σπίτι όπου μένει η οικογένεια του 11 μηνών βρέφους.